Friss hírek

Horner együttérez Binottóval: “Nehéz dolga lehet”

A Red Bull F1-es csapatfőnöke szerint Mattia Binotto idén sokat tett azért, hogy a Ferrari versenyképes autóval állt elő. A távozása miatt még nagyobb lett a nyomás a csapaton.

Az idei Forma-1-es szezont a második helyen zárta a Ferrari istállója, aminek következtében Mattia Binotto csapatvezető a közelmúltban benyújtotta felmondását. A Ferrari ezzel a csapatfőnöke mellett egy kiváló szakembert is veszített, ami Christian Horner szerint nagy érvágás a vörösök számára. A Red Bull szakvezetője az FIA péntek esti díjátadóján nyilatkozott a Ferrari helyzetéről, amivel kapcsolatban szimpátiáját fejezte ki Binotto felé.

“Neki köszönhetően idén egy igencsak versenyképes autóval és erőforrással állt elő a Ferrari. A vezetést tekintve persze voltak “pillanatai”. Karrierje nagy részében elkötelezett volt a csapat iránt, szóval biztosan nehéz döntés volt maga mögött hagyni a Ferrarit” – magyarázta Horner, aki szerint most az eddigieknél is nagyobb a nyomás az istállón.

Hirdetés
 

“Óriási rajtuk a teher, hiszen lényegében egy nemzeti csapatról beszélünk amellett, hogy független autógyártóként vannak jelen. Azt hiszem, a következő lesz a hatodik csapatvezetőjük, mióta a Red Bullnál vagyok, és tudják, mekkora a nyomás egy ilyen pozícióban.”

A 2022-es F1-es szezon első néhány versenyén a Red Bull és a Ferrari óriási csatában volt egymással. Eleinte a vörösöknek állt a zászló, ám idővel az energiaitalosok felülkerekedtek, és végül letarolták a többieket a pályáról. Horner szerint az Emilia Romagna-i Nagydíj volt számukra a fordulópont.

“Szerintem a szezon kezdetén a Ferrarié volt a gyorsabb autó. Mi viszont közel maradtunk, ami nagyon fontosnak bizonyult. A mi világbajnokságunk 21 futamos volt, hiszen az elsőt dupla kieséssel zártuk. Számomra kritikus volt az imolai forduló volt a sprintfutammal, aztán a győzelemmel. A Ferrari hazai pályáján mindkét győzelmet megszereztük, ami pszichológiailag nagy hatással volt ránk, ahogy valószínűleg rájuk is. Aztán egyre javítottunk az autón, így lett egyre jobb a tempónk” – tekintett vissza Horner.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!