Friss hírek

Horner elárulta, a Red Bull tárgyalt Räikkönennel

Annak idején a Red Bull Forma-1-es csapatához is csatlakozhatott volna Kimi Räikkönen, végül azonban nem tudott megállapodni az osztrák istállóval – árulta el Christian Horner.

Räikkönen a héten jelentette be, 2021 végén befejezi F1-es pályafutását, ennek kapcsán pedig természetesen a száguldó cirkusz számos tagja mondja el véleményét a finn pilótáról.

Christian Hornert, a Red Bull csapatfőnökét is megkérdezték arról, mit szól a „Jégember” visszavonulásához. Ő amellett, hogy méltatta Räikkönent, elárulta, 2013-ban tárgyaltak is, amikor Mark Webber úgy döntött, befejezi pályafutását.

„Volt néhány tárgyalásunk Kimivel, amikor arról kellett döntenünk, hogy ki veszi át Mark Webber helyét [2014-ben]” – erősítette meg Christian Horner.

„Kimi épp a visszatérése után volt, ráadásul kapcsolatban állt a Red Bull-lal akkor, amikor ralizott, sőt, még a pályafutása elején is. Szóval voltak egyeztetéseink, de végül nem jött össze. Figyelemreméltó pályafutása volt, ikonja lett ennek a sportnak. Szerintem nagyon fog hiányozni, de fenomenális pályafutása volt, és még a ’40-es éveiben is versenyképes.”

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, annak idején ő is tárgyalt Räikkönennel – igaz, ő akkor még a Williams résztulajdonosa volt.

„Nekem is volt vele némi kapcsolatom még a williamses időmben, arról tárgyaltunk, hogy versenyezhetne a Williamsnél. Kedvelem őt, mint karaktert, nagyon önazonos” – mondta röviden Wolff.

Räikkönen pozitív koronavírus-tesztje miatt nem állhat rajthoz a mai Holland Nagydíjon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!