Räikkönen bejelentette, visszavonul! - F1VILÁG.HU

Räikkönen bejelentette, visszavonul!

HIRDETÉS
Kimi Räikkönen hivatalosan is bejelentette: a 2021-es szezon végén visszavonul, befejezi Forma-1-es karrierjét.
RAIKKONEN Kimi Räikkönen (fin), Alfa Romeo Racing ORLEN C41, portrait during the Formula 1 Pirelli British Grand Prix 2021, 10th round of the 2021 FIA Formula One World Championship from July 16 to 18, 2021 on the Silverstone Circuit, in Silverstone, United Kingdom - Photo Antonin Vincent / DPPI

A 2007-es év világbajnoka 2001-ben kezdte karrierjét a Forma-1-ben a Sauber csapatánál, azonban most úgy döntött, ez lesz az utolsó szezonja. A finn Instagram-oldalán jelentette be, az idény végén elköszön a száguldó cirkusztól.

„Ez lesz az utolsó szezonom a Forma-1-ben. Ezt a döntést tavaly télen hoztam meg. Nem volt könnyű döntés, de ez a szezon után itt az idő az új dolgokra” – írta a finn közösségi oldalán. 

„Habár a szezon még tart, meg szeretném köszönni a családomnak, minden csapatomnak, mindenkinek, aki részese volt a karrieremnek, különösen nektek, remek szurkolóknak, akik szurkoltok nekem.”

„Lehet, hogy a Forma-1 véget ér számomra, de még sok minden van az életben, amit meg szeretnék tapasztalni és élvezni szeretnék. Még ezután is találkozunk! Üdvözlettel: Kimi” – folytatta sorait a bajnok.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) által megosztott bejegyzés

Az Alfa Romeo egyelőre nem jelentette be, ki lesz Räikkönen utódja, lapunk azonban úgy tudja, helyét honfitársa, Valtteri Bottas veszi át.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!