Friss hírek

Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása

A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, nem igazán lepte meg az, hogy a Ferrarit irányító Mattia Binotto távozik posztjáról.

Binotto távozását közel egy hete jelentette be a Ferrari: a szakembert 2019-ben nevezték ki csapatfőnöknek, ám 28 évet töltött el az olasz istállónál. Binotto állítólag önként döntött a távozás mellett, eredeti szerződése ugyanis a jövő év végéig szólt. Amikor a Sky Sports F1 televízió munkatársa arról kérdezte, meglepte-e őt Binotto távozása, Horner így felelt: „Nem igazán. Nyilván a Ferrari döntése ez.”

„Azt hiszem, ez lesz a hatodik csapatfőnökük, aki ellen dolgozni fogok, mióta én a Red Bullnál vagyok.”

Hirdetés
 

A brit szakember emberileg sajnálja Binottót, hiszen a szakember 28 év után távozik a Scuderiától: „Nyilvánvalóan nehéz ez számára. Nagyszerű autójuk volt idén, kétségkívül nagyon versenyképesek voltak.”

Binotto helyét sajtóhírek szerint az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur veszi majd át, ám úgy tudni, a Ferrari a McLaren-főnök Andreas Seidl-lel, sőt, korábban még Hornerrel is egyeztetett.

„Én teljes mértékben elkötelezett vagyok a Red Bull csapata mellett” – reagált Horner „A kezdetek óta itt vagyok, és nyilvánvalóan nagyon szoros a kötelék.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!