Hülkenberg a melbourne-i pontszerzés után ki van éhezve a további sikerekre - F1VILÁG.HU

Hülkenberg a melbourne-i pontszerzés után ki van éhezve a további sikerekre

Rendkívül elégedett a 2023-as szezonkezdéssel a Forma-1-es mezőnybe többéves kihagyás után visszatért Nico Hülkenberg. A rutinos pilóta érzi az energiát, és azt mondja, szerinte jó dolgok várnak még rá és csapatára az idény során.

Hülkenberg a Haas csapatával tért vissza a száguldó cirkuszba, ahol az elmúlt években csak alkalomszerűen, beugróként kapott lehetőséget. A 35 esztendős versenyző a szezon eddigi három időmérőjén kétszer bekerült a Q3-ba, az Ausztrál Nagydíjon pedig idei első pontjait is bezsebelte, miután a 7. pozícióban ért célba. A Haas pilótája azt mondja, úgy érzi, sikerült elkapniuk a fonalat, így izgatottan várja már a világbajnokság következő futamait.

„Sok pozitívumot viszek tovább erről a versenyről” – mondta a német pilóta. „Úgy érzem, sok jó dolog történik még. Fel vagyok frissülve, jó hangulatban vagyok, nagyon pozitív a gondolkodásom – éhesnek érzem magam.”

 

„Nagyon élvezem a csapattal való munkát, az autó feltérképezését, a vele való kísérletezést. És nagyon jó ritmusban, lendületben vagyunk. Szerintem ez az, amit meg akarunk őrizni, és magunkkal vinni a következő pár versenyre.”

„Ez volt a harmadik versenyem háromévnyi kihagyás után. Őrület, és érdekes az is, milyen gyorsan hozzászoknak az emberek ehhez. Az első pár versenyen kétszer voltunk a Q3-ban, egyszer, azt hiszem, a 11. helyen. Kevin pontot szerzett Dzsiddában, most pedig én. Azt gondolom, ha visszatekintünk, azt mondhatjuk, nem egy rossz szezonkezdet ez.”

A német versenyző azt mondja, minél több időt tölthet pályán a Haas idei autójával, annál kényelmesebben érzi magát benne.

„A szezon elején nyilván nagyon meredek a tanulási görbe a csapat számára. Ám ennyi távol töltött idő után számomra is. Szóval nagyon elégedett vagyok, és magabiztos azzal kapcsolatban, hogy jó dolgok várnak még ránk. Kezdettől fogva jók az érzéseim. Azt gondolom, a köztem és az autó közti kapcsolat nyilván fejlődik még, hiszen még csak a harmadik versenyen vagyunk túl. És úgy érzem, egyre jobb és jobb lesz, ami remek.”

A középmezőnyben viszont annyira szoros a küzdelem, hogy könnyű sok pozíciót nyerni, illetve veszíteni is.

„Az az érzésem, hogy van négy topcsapat – vagy inkább öt, az Alpine-t nem tudom hová tenni. De a középmezőnyben ott van öt csapat. Szóval nincsenek már sereghajtók. Egy buborékon belül vagyunk pár tizedes különbséggel. Szóval egy kis hiba óriási következményekkel jár. Viszont ugyanez igaz fordítva is, az ember rögtön a top 10-ben találhatja magát. Élvezetes, hogy ennyire versenyképes a mezőny.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Hülkenberg a melbourne-i pontszerzés után ki van éhezve a további sikerekre
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!