Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Nico Hülkenberg, Racing Point, in his cockpit
Fotó: Racing Point

Hülkenberg egy barátjával kávézgatott, amikor hívta a Racing Point

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Hülkenberg egy barátjával kávézgatott, amikor hívta a Racing Point

Nico Hülkenberg éppen barátjával kávézgatott, amikor a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer felhívta, hogy délután autóba kellene ülnie az Eifel Nagydíj időmérő edzésén...

Nico Hülkenberg éppen barátjával kávézgatott, amikor a Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer felhívta, hogy délután autóba kellene ülnie az Eifel Nagydíj időmérő edzésén… 

Lance Stroll, a Racing Point versenyzője rosszul érezte magát szombaton, emiatt más a 3. szabadedzést is kénytelen volt kihagyni, majd az időmérőn sem tudott elindulni. 

A csapat ezért ismét Nico Hülkenberget akarta bevetni az Eifel Nagydíj időmérő edzésén, akárcsak a Brit, illetve a 70. évforduló Nagydíján, amikor Sergio Perez lett koronavírusos.

Akkor is nagyon gyorsan kellett cselekednie a csapatnak és Hülkenbergnek is: azonban most ez fokozottan igaz volt, mivel a német versenyző délelőtt még nyugodtan kávézgatott egy barátjával Kölnben, mit sem sejtve arról, hogy hamarosan F1-es autóba kell ülnie. 

„Még vadabb és őrültebb volt, mint előző alkalommal” – nyilatkozta Hülkenberg. „Kölnben voltam, ami egy órára van innen. Egyébként is jöttem volna ma délután, néhány tv-s dolgom volt itt az RTL-lel.”

„Egy barátommal találkoztam, kávéztunk 11-kor, amikor láttam, hogy Otmar [Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke] hívott, és azt mondta, „Hülkenberg, siess, szükségünk van rád itt”. Aztán beszálltam az autóba és jöttem.”

„A többi pedig már történelem, láttuk, hogy mi történt most. Nyilván ez a 2.0-ás visszatérés, egy szívdobbanásnyi idő alatt.”

„A holnap nagyon nehéz lesz, pokolian nagy kihívást fog jelenteni” – mondta a német. „De megtesszük, amit lehet. Nyilván a tapasztalatom most annyi, hogy 4 kör van a zsebemben. Holnap csak versenyzünk egyet, és meglátjuk, hogy alakul.”

Hülkenberg az időmérő edzésen a 20. helyet szerezte meg, 5 tizeddel lemaradva a Q2-t érő időeredménytől: a német pilóta elmondta, nem volt könnyű helyzetben a kvalifikáción.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!