Friss hírek

Hülkenberg gyakorlás nélkül 2 tizedre Räikkönentől

Az utolsó pillanatban kellett ismét Forma-1-es versenyautóba pattannia Nico Hülkenbergnek: a német versenyző a betegeskedő Lance Stroll helyét vette át a Nürburgringen, és gyakorlás nélkül kellett helytállnia az időmérő edzésen.

Hülkenberg beugrását hivatalosan 50 perccel a kvalifikáció előtt jelentette be a csapat, miután az istálló állandó versenyzője, Stroll délelőtt nem érezte jól magát.

A német versenyző amint megkapta a telefonhívást, Porschéjával a Nürburgring felé vette az irányt, majd miután negatív lett koronavírus-tesztje, rögtön a Racing Point garázsába sietett.

Hülkenberg végül 10 kört tett meg a Q1-ben, 4 mért körrel pedig végül az utolsó helyen zárt, ám mindössze 2 tizeddel maradt el Kimi Räikkönen legjobbjától.

„Jól vagyok, leszámítva azt, hogy délelőtt 11-kor szinte szívrohamot kaptam!” – mondta a német versenyző az időmérőt követően.

„Hogy őszinte legyek, egészen jól éreztem magam az autóban – nagyon élvezetes volt körözni, hiszen ez egy fantasztikus pálya. Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, ráadásul egy Forma-1-es autóval.”

„Nyilván eleve rettentően nehéznek ígérkezett kihozni egy jó eredményt ebből. Az autó is fejlődött azóta, hogy utoljára vezettem, vannak technikai dolgok, amik másmilyenek most. Szóval ismét meg kellett vetnem a lábam az autóban, meg kellett találnom a ritmust, ami ilyen rövid idő alatt nyilván elég kemény dió.”

„De elégedett vagyok azzal a 4 körrel, amit megettem, habár utolsó lettem, ami balszerencsés dolog. Viszont azt gondolom, nem volt olyan nagy a lemaradásom a mezőny többi tagjához képest.”

Hülkenberg azt mondja, a vasárnapi versenyen is nagyon nehéz dolga lesz, de mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb munkát végezze.

„Izgatott vagyok, és egy kicsit aggódom is, habár ez talán most nem a legmegfelelőbb kifejezés. Rendkívül nehéz dolgom lesz. Megtesszük, amit tudunk a rendelkezésünkre álló időben, holnap pedig belevágunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!