Friss hírek

Hülkenberg és Magnussen végre elásta a csatabárdot

A két Forma-1-es pilóta egy évekkel ezelőtti Magyar Nagydíjon kapott össze, miután a dán leszorította a pályáról a németet. A konfliktusról készült felvétel bejárta az internetet, a feszültség azonban már a múlté.

Az eset még a 2017-es Magyar Nagydíjon történt, ahol Kevin Magnussen egy agresszív manőverrel leterelte Nico Hülkenberget a Hungaroring aszfaltjáról. A versenyirányítás büntetést rótt ki a dán pilótára, de a történet itt nem ért véget. Magnussen a leintést követően épp egy dán tévécsatornának adott interjút a paddockban, amikor Hülkenberg odasétált hozzá, majd egy „ismét a legsportszerűtlenebb pilóta” kijelentéssel megpaskolta a kollégája vállát. Magnussen erre egy „kapd be a golyóimat, haver” kijelentéssel kontrázott, miközben jelenetet egy kamera rögzítette. A felvétel természetesen futótűzként terjedt a világhálón, a párost pedig azóta is sokan ezzel az összetűzéssel azonosítják.

Magnussen már korábban is kifejezte, mennyire túl lett lihegve kettejük konfliktusa. „Erősen túldramatizálták, kezdem nagyon unni. Köztünk egyetlen incidens volt két évvel ezelőtt. Hihetetlen, hogy még mindig erről beszélünk” – fogalmazott korábban.

Hirdetés
 

Mivel a duó idén a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon újra egymás ellen versenyzett, Hülkenberg úgy döntött, ideje pontot tenni az ügy végére. A futamot megelőző pilótaparádén beszélgetést kezdeményezett kollégájával.

„Azzal köszöntöttem, hogy ’kapd be a golyóimat, édes’. Pontosan ezeket a szavakat használtam. Mi valójában sosem… Nem arról van szó, hogy Kevin ellenszenves lenne számomra, de Budapest után nem igazán szóltunk egymáshoz. Valójában azt megelőzően sem igazán beszélgettünk. Úgy éreztem, most itt az idő. Szerintem a pályán történt incidens kissé erős volt. Versenyzőként előfordul, hogy nem értünk egyet egymással. Viszont viccesnek találtam, hogy a ’kapd be a golyóimat, édes’ kijelentéssel üdvözöljem. Neki is tetszett!”

Magnussen megerősítette Hülkenberg állítását.

„Nem arról van szó, hogy annyira zavart volna a dolog, de kedves volt tőle. Sosem beszéltünk erről. Vicces, mert nem Nico az egyetlen, akivel hasonló történt. A média szította közöttünk a tüzet, ahogy köztem és Romain [Grosjean] között is. Valójában nagy közöttünk a tisztelet. Bizonyos dolgok kívülről teljesen máshogy festenek, mint belülről” – árulta el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!