Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd percrekészen a bahreini eseményeket!

  Bahreini Nagydíj

Hülkenberg tárgyalásban áll a Force Indiával

Hülkenberg tárgyalásban áll a Force Indiával

Nico Hülkenberg úgy gondolja, hogy a Force India lenne a legjobb választás számára, miután a múlt hónapban hivatalossá vált, hogy Pastor Maldonado veszi át helyét a Williamsnél 2011-ben.


Nico Hülkenberg úgy gondolja, hogy a Force India lenne a legjobb választás számára, miután a múlt hónapban hivatalossá vált, hogy Pastor Maldonado veszi át helyét a Williamsnél 2011-ben.

„A Force India a legjobb választás, de nem titok, hogy számos versenyző van harcban azért, hogy állást kapjon a csapattól a következő idényre” – mondta a német versenyző a Forma-1 hivatalos weboldalának adott nyilatkozatában.

„Tárgyalásban vagyunk velük, és majd meglátjuk, hogy miként alakulnak a dolgok.”

Annak ellenére, hogy kiválóan teljesített bemutatkozó évében a Forma-1-ben, és a Brazil Nagydíjon mindenki hatalmas meglepetésére pole pozíciót szerzett csapatának a nedves körülmények között, Hülkenberg a gárda pénzügyi helyzete miatt elvesztette állását.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol, ott lesz-e a rajtrácson jövőre, a német pilóta így felelt: „Most, hogy így beszélünk, nem vagyok benne biztos. Bízom abban, hogy ott leszek, és nagyon keményen dolgozunk, hogy sikerüljön szerződést kötnünk, de nem titok, hogy egyáltalán nincsen sok jó szabad ülés a mezőnyben.”

„A remény még ott van, és nem adom fel. Bízom abban, hogy hamarosan pozitív választ tudok adni, remélhetőleg még karácsony előtt.”

Ami pedig menesztését illeti, Hülkenberg elmondta, hogy meglepte csapata döntése, de tudja, mi áll a háttérben, így harag nincsen benne.

„Természetesen csalódott vagyok. Bár a brazil versenyen rajtelsőséget szereztem a csapatnak, ami már régen történt meg, azonban tisztában vagyok azzal, hogy egy kör nem változtat semmin” – folytatta.

„Korábban is voltak már jelei annak, hogy valami nincs rendben, mert a csapat folyamatosan halogatta a tárgyalásokat az esetleges hosszabbításról, így valahol sejthettem, pedig nagyon szívesen maradtam volna.”

„Kívülről nagyon nehéz megítélni, hogy mi is történt a háttérben, azonban olyan körülmények jöttek, hogy a csapatnak meg kellett tennie ezt a lépést” – magyarázta a német, aki nem rendelkezett elég személyes szponzorral ahhoz, hogy megtarthassa versenyzői ülését.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!