Friss hírek

Így nézhet ki a 2020-as F1-es versenynaptár!

Nagy bejelentést tett hétfőn a Forma-1 vezetősége: a száguldó cirkusz 2020-as szezonja július első hétvégéjén rajtolhat el. Kiderült az is, milyen koncepció szerint építi újra a versenynaptárat a királykategória.

Ahogyan arról már hetek óta tudni lehet, a 2020-as idény Ausztriában rajtolhat majd. Ezt Chase Carey, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója hétfőn hivatalos közleményben meg is erősítette.

EURÓPAI VERSENYEKKEL KEZDŐDIK A BAJNOKSÁG

A spielbergi versenyhétvégét július 3-5. között tartják majd, és bár erről hivatalos bejelentés még nem született, úgy tudni, Ausztria nem egy, hanem rögtön két futamnak is otthont ad. Erről Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója beszélt nemrég, aki elárulta a második futam dátumát is: ezt július 12-én, tehát egy héttel az idénynyitó után tartják majd.

Hirdetés
 

A Forma-1 mezőnye eztán Silverstone-ba látogat majd: a brit versenypálya ugyan még nem erősítette meg, hogy valóban versenyt rendez, azt azonban már bejelentette, ha így lesz, nézők biztosan nem látogathatnak majd ki a pályára.

A hírek szerint – akárcsak a Red Bull Ring – Silverstone is két versenyt rendezhet.

ZÁRT KAPUS MAGYAR NAGYDÍJ

A nyári hónapokban a Forma-1 tehát az európai versenyeket próbálja lezavarni: úgy tudni, az augusztus első hétvégéjére tervezett Magyar Nagydíj időpontja nem változik, így szinte biztosan nézők nélkül tartják majd meg a hungaroringi futamot is.

Hogy ezt követően hogy alakulhat a világbajnokság, az még kérdéses, bár az nyilvánvaló, hogy az elmaradt versenyek egy részét augusztusban pótolják majd. Úgy tudni, a spanyolországi és a hollandiai versenyeket tarthatják meg nyáron, ám azt még lehetetlen megmondani, hogy a nyár végére tervezett Belga Nagydíjat megrendezhetik-e, nemrég ugyanis a belga kormány szeptember 1-ig megtiltotta a tömegrendezvények szervezését. Egy zárt kapus verseny persze még szóba jöhet.

Nemrég az Olasz Nagydíj szervezői jelezték, ha a helyzet úgy kívánja, ők is hajlandóak zárt kapuk mögött versenyt rendezni szeptember 6-án.

ŐSSZEL IS PÓTOLHATNAK ELMARADT FUTAMOKAT

A Forma-1 mezőnye aztán szeptemberben és októberben Eurázsia és Ázsia felé veszi az irányt, az Azeri Nagydíj pótlására is ekkor kerülhet sor.

A királykategória vezetősége azt reméli, ekkor már lehetőség lesz akár nézők előtt is megtartani bizonyos versenyeket.

Októberben, illetve novemberben Ázsia után Amerika felé veszi az irányt az F1, majd november 30-án bepótolják a Bahreini Nagydíjat, végül az idény december elején zárulhat Abu Dhabiban.

15-18 VERSENY A CÉL

Mindez azt jelenti, hogy egy 15-18 versenyből álló világbajnokság várhat a Forma-1 mezőnyére.

A pontos programon természetesen még dolgoznak, hiszen a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi helyzet folyamatosan változik, és a rendező országok is különféle intézkedésekkel próbálják kontroll alatt tartani a krízist.

Három versenyt már biztosan nem rendeznek meg idén: nem látogat el a mezőny Ausztráliába, Monacóba és Franciaországba sem.

A hétfőn közölt információk alapján valahogy így nézhet majd ki a 2020-as F1-es program, noha az szinte biztos, hogy a lenti versenyek közül nem tudják az összeset megrendezni:

 1. július 5.: Osztrák Nagydíj
 2. július 12.: Osztrák Nagydíj
 3. július 19.: Brit Nagydíj (akár két versennyel)
 4. augusztus 2.: Magyar Nagydíj
 5. augusztus 9.: Spanyol Nagydíj
 6. augusztus 16.: Holland Nagydíj
 7. augusztus 23.: Belga Nagydíj
 8. szeptember 6.: Olasz Nagydíj
 9. szeptember 13.: Azeri Nagydíj
 10.  szeptember 20.: Szingapúri Nagydíj
 11.  szeptember 27.: Orosz Nagydíj
 12.  október 11.: Japán Nagydíj
 13.  október 18.: Kínai Nagydíj
 14. október 25.: Vietnámi Nagydíj
 15.  november 1.: Mexikói Nagydíj
 16.  november 8.: Amerikai Nagydíj
 17.  november 15.: Brazil Nagydíj
 18.  november 29.: Bahreini Nagydíj
 19.  december 6.: Abu Dhabi Nagydíj

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!