Íme az Aston Martin és a Mercedes F1-es biztonsági autói! - F1VILÁG.HU

Íme az Aston Martin és a Mercedes F1-es biztonsági autói!

HIRDETÉS
A Mercedes-AMG mellett az idei évtől kezdve már az Aston Martin is szállít biztonsági autókat és orvosi autókat a Forma-1-nek – jelentette be a száguldó cirkusz vezetősége.
Aston Martin VantageDBXOfficial Safety and Medical cars of Formula One01

Az előttünk álló idény során a két gyártó felváltva látja majd el a feladatokat, 25 év után ez lesz az első szezon az F1-ben, hogy különböző márka autóit láthatjuk majd biztonsági autóként, illetve orvosi autóként.

A bejelentés szerint az Aston Martin a Vantage típusú sportautók átalakított változatát képviselteti majd Safety Carként, míg az orvosi autó a DBX nevű modell lesz. Mindkét autó az Aston Martin jól megszokott zöld színében pompázik majd.

A Mercedes-AMG 1996 óta szállít biztonsági autókat és orvosi autókat a Forma-1-nek, ezt a feladatot pedig a továbbiakban is ellátják majd. A német gyártó biztonsági autója a Mercedes-AMG GT R, míg orvosi autója a C 63 S Estate lesz.         

A Mercedes biztonsági autói egyébként nem a jól megszokott ezüst, hanem piros színben tündökölnek majd.

A szezonnyitó Bahreini Nagydíjon az Aston Martin autói lesznek szolgálatban, míg a szezon második versenyhétvégéjén, Imolában a Mercedes autói lesznek jelen.

Mindkét gyártó biztonsági autóját Bernd Mayländer vezeti majd, míg az orvosi autók irányításáért Alan van der Merwe lesz felelős.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!