Irvine: Vettel érdemtelenül négyszeres világbajnok - F1VILÁG.HU

Irvine: Vettel érdemtelenül négyszeres világbajnok

HIRDETÉS
A Ferrari egykori versenyzője, Eddie Irvine szerint az olasz istállónak Charles Leclercre kellene építenie a jövőben – az ír ex-versenyző szerint Sebastian Vettel érdemtelenül négyszeres világbajnok.
Formula One F1 - Japanese Grand Prix - Suzuka Circuit, Suzuka, Japan - October 13, 2019. Ferrari's Charles Leclerc and Sebastian Vettel after the race. REUTERS/Issei Kato

Leclerc idén lett a Ferrari pilótája, és a 2019-es szezon során eddig pazar formát nyújtott: 7 alkalommal rajtolt a pole pozícióból, és 2 futamgyőzelmet is szerzett.

Eközben jóval rutinosabb csapattársa, Sebastian Vettel csak 2 alkalommal rajtolt az élről, és csupán egyszer tudott győzni.

„Gondoltam, hogy Leclercnek kiváló esélyei lesznek arra, hogy legyőzze őt, mert nem gondolom azt, hogy Vettel megérdemelten négyszeres világbajnok” – mondta határozott véleményét Eddie Irvine, aki 1996 és 1999 között maga is a Ferrari pilótája volt.

„Úgy gondolom, hogy ő egy nagyon jó versenyző, viszont sokat hibázik, és soha nem gondoltam azt, hogy kellően gyors. Láthattuk Daniel Ricciardo csapattársaként is, és most ismét. Vettel egy fantasztikus szerződést kapott a Ferraritól. Meglepett, mert egy olyan szakaszban történt mindez, amikor Vettelt megsemmisítették.”

„Szerintem a Ferrarinak Leclercre kell fókuszálnia. Láthattuk idén is, hogy Vettelt azért nem áldozták csak be, mert egy négyszeres világbajnok. És emiatt győzelmeket buktak el.”

Irvine 1996 és 1999 között volt a Ferrari versenyzője | Fotó: Scuderia Ferrari

Irvine jól ismeri Mattia Binottót, hiszen a szakember már akkor a Ferrarinál dolgozott, amikor az ír a patinás istálló versenyzője volt. A szombaton 54. születésnapját ünneplő ex-versenyző szerint a Ferrari csapatfőnöke egy „okos” és „nagyon higgadt” szakember.

„Viszont azt gondolom, ezen felül kell kerekednie, mert Vettel árthat Leclerc világbajnoki esélyeinek – és nem gondolom azt, hogy ugyanez elmondható [Valtteri] Bottas és [Lewis] Hamilton esetében.”

„Az egyetlen srác, aki képes Hamilton szintjén versenyezni, szerintem Leclerc. Hamilton a szemtől szembeni küzdelmekben mindig megsemmisíti Vettelt. Ha megnézzük, mit művelt Leclerc Hamiltonnal Monzában… Talán szabálytalan volt, de olyan tökéletesen csinálta, hogy nehéz volt megbüntetni őt érte. Ezért is várom nagyon, hogy Leclerc többször szembe kerüljön Hamiltonnal.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!