Friss hírek

Jövőre az Aston Martin is szállít biztonsági autókat a Forma-1-be!

2021-ben már nemcsak a Mercedes, hanem az Aston Martin is szállít biztonsági autókat a Forma-1-nek – utóbbi márka a versenyek több mint 50 százalékán gondoskodik a versenyzők biztonságáról.

A Mercedes 1996 óta exkluzív partnere a Forma-1-nek a Safety Carok tekintetében: akkor egy Mercedes-AMG C36-os modellel látták el ezt a feladatot, ma pedig Bernd Mayländer irányítása mellett egy Mercedes-AMG GT R szolgál a száguldó cirkuszban.

Emellett a német vállalat természetesen az orvosi autókat is biztosítja, mint ahogy számos egyéb feladatkörhöz az ő autóikat használják az F1-ben.

A legfrissebb sajtóhírek szerint viszont nemrég megállapodás született arról, hogy 2021-től az Aston Martin is kiveszi a részét a munkából: úgy tudni, a versenyek több mint 50 százalékán a brit gyártó biztosítja majd a biztonsági autót a száguldó cirkuszban, míg a Mercedes az idény 11 versenyén áll rendelkezésre.

Úgy tudni, az Aston Martin biztonsági autója egy Vantage lesz, míg orvosi autója egy DBX modell lesz, ami ugyanazt a 4 literes V8-as motort használja, mint a jelenlegi Mercedes AMG GT R.

A Daimler-csoport egyébként nemrég az Aston Martin részesedéseinek 20 százalékát vásárolta fel, a brit gyártó pedig jövőre csapatot is indít a Forma-1-ben: a Racing Point alakulatát nevezik át Aston Martinra, az istálló versenyzői pedig Sebastian Vettel és Lance Stroll lesznek.

A biztonsági autóval kapcsolatos híreket az Aston Martin szóvivője nem kívánta kommentálni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!