Jövőre debütál a Team India a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Jövőre debütál a Team India a Forma-1-ben

HIRDETÉS

Az indiai milliárdos üzletember, Viyay Mallya ígéretet tett országának, hogy miután sikeresen felvásárolta a Spykert, minden erejével azon lesz, hogy India minél előbb részese legyen a Forma-1-nek, és a királykategóriát is elvigye Indiába.

Az indiai milliárdos üzletember, Viyay Mallya ígéretet tett országának, hogy miután sikeresen felvásárolta a Spykert, minden erejével azon lesz, hogy India minél előbb részese legyen a Forma-1-nek, és a királykategóriát is elvigye Indiába.

Mint arról szombaton már beszámoltunk, Mallya összeállt a Spyker F1-es csapatának igazgatójával, Michiel Mollal, akivel együtt egy nem kevesebb, mint 80 millió eurós ajánlatot tett a csőd szélére került holland istállónak, melyet az anyacég, a Spyker Cars NV vezetése el is fogadott.

“A Team India ott van az F1-ben” – mondta Mallya a szombat délután Mumbaiban megrendezett sajtótájékoztatón. “Mindig is arról álmodtam, hogy egy saját Forma-1-es csapatot vezetek. Vártam a megfelelő alkalomra, amely most eljött.”

A Mol család kezében lévő Strongwind, és Mallya cége, a Watson Limited tette meg a 80 milliós ajánlatot, így a két üzletember nevezi majd ki az öt főből álló igazgatói testületet. Az indiai milliárdos, többségi tulajdonos lévén az elnöki, illetve az ügyvezetői posztra kerül.

Mallya egyébként az elnöke, és többségi részvényese az UB Csoportnak is, amely szeszesitalokat gyárt, illetve légitársaságot irányít Indiában. A csoport kezében lévő Kingfisher légitársaság az egyik szponzora az idei évben a Toyota F1 istállónak.

A Spyker Cars NV azért szabadult meg F1-es csapatától, mert az idei év első felében megtöbbszörözte veszteségét, és miután több befektető is elfordult a cégtől, kétségessé vált a gárda jövője.

“Nem szeretnék egyelőre nyilatkozni a 2008-as költségvetésről. Ha 30-40 százalékkal meg kell növelnünk a kiadásainkat, és azok meghozzák a sikert, akkor készen állunk költekezni” – mondta az indiai üzletember. “A 2008-as idény fordulópont lesz a csapat történetében. Azonban nem számítunk azonnali csodára, reálisan látjuk esélyeinket.”

Mallya azt is elmondta, hogy azért esett a választás a Spyker versenyistállóra, mert konstruktőrként részesül a televíziós bevételekből és jogdíjakból befolyt összegekből a 2008-as idényben.

“A szerződés jó a Forma-1-nek, jó Indiának, és az egész menedzsmentnek, hiszen ezzel megnő a sport nézettsége” – folytatta Mallya, aki hozzátette, egyelőre nem tudja, milyen névvel indul csapata a jövő évben, ahogy azon sem gondolkodott még, kik lesznek a versenyzőik 2008-ban.

“Természetesen nem kell mondanom, hogy boldog lennék, ha egy indiai versenyző vezetne egy indiai Forma-1-es csapatban, ám mielőtt döntünk, beszélnünk kell a csapat vezetőivel, és ki kell kérnünk a szakértők véleményét” – magyarázta Mallya, aki szívesen látná Narain Karthikeyant, illetve honfitársát, Karun Chandhoks-ot a csapatban.

Hirdetés

“Egyelőre nem tudom megmondani, hogy a Spyker Ferrari azonos felállással kezdi-e meg a jövő évet. A csapat neve sincs még eldöntve, ez is számos tényezőtől függ még.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!