Jövőre hat sprintfutamos hétvége lehet a Forma-1-ben - F1VILÁG.HU

Jövőre hat sprintfutamos hétvége lehet a Forma-1-ben

HIRDETÉS
A Forma-1 Bizottságának keddi ülésén a száguldó cirkusz csapataival együttműködve döntés született arról, hogy 2023-ban hat sprintfutamos hétvégét tartanak majd a királykategóriában. Az FIA viszont egyelőre vonakodik.
Fernando Alonso (ESP) Alpine F1 Team A522.  Emilia Romagna Grand Prix, Saturday 23rd April 2022. Imola, Italy.

Az új formátum tavaly debütált, és mivel az F1 vezetősége szerint nagy sikert aratott, már az idei évre szerettek volna duplaannyit tartani belőle, mint 2022-ben, ám a csapatokkal végül nem sikerült dűlőre jutni a financiális kérdésekben.

A mezőny tagjai viszont konstruktív egyeztetéseket folytattak a Forma-1-gyel, az F1 Bizottság londoni ülésén pedig a csapatok támogatták a javaslatot, hogy jövőre már hat versenyhelyszínen tartsanak szombati sprintfutamot, ugyanazon formátum szerint, mint idén.

Úgy tudni ugyanakkor, hogy az FIA még szeretné megvizsgálni, hogy a sprintfutamok számának emelése milyen hatással lehet a pályán dolgozókra, és erről jelentést fog készíteni az F1 Bizottság számára.

Ahhoz, hogy 2023-ban növeljék a sprintfutamok számát, úgynevezett “szupertöbbségre” lenne szükség, a 30 voksból tehát 26-ot be kellene gyűjteni. A csapatok, az FIA és az F1 is 10-10 szavazattal rendelkeznek.

Az idei első sprintfutamos eseményt múlt hétvégén tartották Imolában: az Emilia-Romagna Nagydíjon Max Verstappen és a Red Bull diadalmaskodott.

Az F1 Bizottságának döntéseit a Motorsport Világtanács (WMSC) hagyja majd jóvá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!