Friss hírek

Jövőre hat sprintfutamos hétvége lehet a Forma-1-ben

A Forma-1 Bizottságának keddi ülésén a száguldó cirkusz csapataival együttműködve döntés született arról, hogy 2023-ban hat sprintfutamos hétvégét tartanak majd a királykategóriában. Az FIA viszont egyelőre vonakodik.

Az új formátum tavaly debütált, és mivel az F1 vezetősége szerint nagy sikert aratott, már az idei évre szerettek volna duplaannyit tartani belőle, mint 2022-ben, ám a csapatokkal végül nem sikerült dűlőre jutni a financiális kérdésekben.

A mezőny tagjai viszont konstruktív egyeztetéseket folytattak a Forma-1-gyel, az F1 Bizottság londoni ülésén pedig a csapatok támogatták a javaslatot, hogy jövőre már hat versenyhelyszínen tartsanak szombati sprintfutamot, ugyanazon formátum szerint, mint idén.

Hirdetés
 

Úgy tudni ugyanakkor, hogy az FIA még szeretné megvizsgálni, hogy a sprintfutamok számának emelése milyen hatással lehet a pályán dolgozókra, és erről jelentést fog készíteni az F1 Bizottság számára.

Ahhoz, hogy 2023-ban növeljék a sprintfutamok számát, úgynevezett “szupertöbbségre” lenne szükség, a 30 voksból tehát 26-ot be kellene gyűjteni. A csapatok, az FIA és az F1 is 10-10 szavazattal rendelkeznek.

Az idei első sprintfutamos eseményt múlt hétvégén tartották Imolában: az Emilia-Romagna Nagydíjon Max Verstappen és a Red Bull diadalmaskodott.

Az F1 Bizottságának döntéseit a Motorsport Világtanács (WMSC) hagyja majd jóvá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!