Karthikeyan: Ott leszünk a sepangi rajtrácson - F1VILÁG.HU

Karthikeyan: Ott leszünk a sepangi rajtrácson

HIRDETÉS

Kiábrándító hétvégét zárt Ausztráliában a Hispania Racing Team alakulata, ám a gárda versenyzője, Narain Karthikeyan biztos abban, hogy a következő, malajziai versenyen már elindulhatnak.


Kiábrándító hétvégét zárt Ausztráliában a Hispania Racing Team alakulata, ám a gárda versenyzője, Narain Karthikeyan biztos abban, hogy a következő, malajziai versenyen már elindulhatnak.

A spanyol istálló tesztelés nélkül utazott az első versenyhelyszínre, Melbourne-be, ahol azonban nem tudták kvalifikálni magukat a vasárnapi versenyre, miután az idény visszatért 107 százalékos szabály erre nem adott lehetőséget.

A 34 éves Karthikeyan csupán a harmadik szabadedzésen vezethette először az új versenyautót, ahol nagyjából 17 másodperccel maradt el az élen végző Sebastian Vetteltől. Az időmérő valamelyest jobban alakult a csapat számára, ám sem Karthikeyan, sem csapattársa, Vitantonio Liuzzi nem tudta kvalifikálni magát a másnapi versenyre.

„A hét elején azt gondoltuk, rajthoz állhatunk, mert tudtuk, hogy az autó képes rá, viszont egyszerűen túl sok időt vett igénybe, amíg minden összeállt” – sajnálkozott Karthikeyan.

„A munka oroszlánrészét elvégeztük, de az utolsó részletek folyamatban vannak. Egy komplett autóra van szükséged, máskülönben semmi értelme pályára hajtani. Tudjuk, hogy ez egy nagyon szomorú helyzet, de értelmetlen a panaszkodás.”

„Számomra nagyon nehéz volt, mert mindössze egyszer vezettem itt, még 2005-ben, és ismét meg kellett találnom a ritmust. De valójában semmi esélyem nem volt.”

„Tiszteletben tartjuk a 107 százalékos szabályt. Komoly csapat vagyunk.”

Karthikeyan hozzátette, meg van győződve arról, hogy a jövő hétvégi Maláj Nagydíjon már felállhatnak a rajtrácsra, s mint mondta, biztos abban, hogy meglepetést okoznak majd.

„Ha minden összeáll, véleményem szerint meglepetést fogunk okozni néhány embernek.”

Hirdetés

„Meggyőződésem, hogy gyorsan alkalmazkodom majd. Tudom, hogy a maláj pálya nagyon jó, kedvelem. Ha megkapjuk az új első szárnyat… illetve pontosítok: megkapjuk az első szárnyat, tehát biztos vagyok abban, hogy kvalifikálni fogjuk magunkat, így valójában nem lesz mentségünk, ha mégsem sikerül elindulni a versenyen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!