Kovalainen nem tárgyal a jövő évről a Lotusszal

A Kimi Räikkönen helyére beugró Heikki Kovalainen nem gondolja úgy, a bajnokság utolsó két futamán való teljesítménye komoly hatással lesz majd jövő évi esélyeire.


A Kimi Räikkönen helyére beugró Heikki Kovalainen nem gondolja úgy, a bajnokság utolsó két futamán való teljesítménye komoly hatással lesz majd jövő évi esélyeire.

A finn versenyző Austinban és Interlagosban állhat rajthoz a Lotus színeiben, miután honfitársát, Kimi Räikkönent csütörtökön megműtötték sérült hátával, így nem lehet ott a szezon utolsó két futamán.

Kovalainen jövője mindazonáltal továbbra is bizonytalan – szeretne versenyezni a Forma-1-ben, ám nem tudni, hogy erre lehetősége lesz-e 2014-ben.

„Ezen a hétvégén nem arra összpontosítok, hogy megmutassam, mit tudok, hanem arra, hogy megpróbáljak jól teljesíteni a csapat miatt. Inkább a csapat miatt vagyok itt, mint magam miatt” – mondta a finn pilóta.

„A jövő évről egyáltalán nem beszéltem a Lotusszal. Az egyetlen alakulat, mellyel komoly tárgyalásokat folytattam, a Caterham volt, és eljutottunk egy olyan pontra, ahol már elkezdtünk megállapodni a feltételekben, szóval továbbra is ez a legvalószínűbb opció számomra.”

„Persze soha nem lehet tudni, de én nem érzek semmiféle extra nyomást. Nem hinném, hogy ez a két futam dönt majd arról, mi lesz jövőre.”

A Lotus azért szerződtette Kovalainent a szezon végére, mert szeretné megszerezni a konstruktőri második helyet a Ferrari és a Mercedes előtt.

„Ezért igazoltak le, és őszintén szólva, ha nem hinném, hogy képes vagyok rá, nem vállaltam volna el” – mondta Kovalainen.

„Csak az idő fogja megmondani, hogy mennek a dolgok, de arra számítok, hogy jól fogok teljesíteni. Elég régóta vagyok már a Forma-1-ben, még ha idén nem is vezettem olyan sokat.”

Bár a finn tehetség elárulta, csak kedden este kapott hívást a brit-francia alakulattól, lehetősége volt arra, hogy ellátogasson a Lotus enstone-i gyárába, és dolgozzon a szimulátorral.

„Szerintem elég sok dolgot valósítottunk meg a szűkös időkeret ellenére. Hogy ez elég lesz-e, majd kiderül.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!