Kubica: Ez már az önbecsülésünkre is kihat

Fotó: Williams
Robert Kubica (POL) Williams Racing. Formula One Testing, Day 4, Friday 1st March 2019. Barcelona, Spain.
A Williams továbbra is nagy lemaradásban a többiekhez képest: George Russell és Robert Kubica az utolsó rajtsort foglalja majd el az F1-es Bahreini Nagydíjon.

A Williamsek csupán egymással voltak szoros csatában az időmérőn: közöttük 4 századmásodperc volt a különbség, a Ferraritól azonban 3,2 másodperccel maradtak el – a közvetlenül előttük rajtoló Lance Strollhoz képest pedig 1,5 másodperc volt a hátrányuk

Kubica elmondta, a Williams teljesítményével óriási gondok vannak – mivel az autó nem működik, a csapattagok is kevésbé motiválttá válnak, ez pedig egy ördögi körhöz vezet, és így nehéz lesz jó eredményt elérni. 

„Megpróbáljuk megérteni, hogy hol javult az autó, hol lehet még megoldani a problémákat, vagy hol segíthetünk legalább abban, hogy normális működésre bírjuk” – mondta Kubica az időmérőt követően.  

„Voltak nehézségeink az időmérőn, amit meg kell vizsgálnunk.”

Kubica még azon dolgozna, hogy minél előbb visszaszokjon a Forma-1-be 8 év kihagyás után – azonban egyelőre nagyobb problémái is vannak ennél. 

„Először más problémákat kell megoldanunk, hogy megkönnyítsük az életemet. Van sok dolog, ami sem nekem, sem George-nak nem komfortos. Ez egy ördögi kör, ami nemcsak a teljesítményre, hanem az ember önbecsülésére is kihat. Nemcsak a versenyzőknél, hanem a mérnököknél is.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS