Kubica kiakadt: Spórolás miatt kellett kiállnia Szocsiban

Robert Kubica (POL) Williams Racing FW42. Russian Grand Prix, Sunday 29th September 2019. Sochi Autodrom, Sochi, Russia.
Fotó: Williams
Egész pályafutása legrosszabb hétvégéjeként jellemezte az Orosz Nagydíjat a Williams versenyzője, Robert Kubica.

A lengyel versenyző nem fejezte be a vasárnapi versenyt Szocsiban: később kiderült, azért kellett kiállnia, hogy a Williams „megóvja az autó alkatrészeit a soron következő versenyekre”.

A brit istálló a hírek szerint komoly anyagi gondokkal küszködik, a csapattól az idény végén távozó Robert Kubica pedig természetesen rendkívül csalódott a történtek miatt.

„Mondhatnék valamit, de az nem lenne helyénvaló – szóval jobb, ha inkább csendben maradok” – fogalmazott a rutinos versenyző.

„Az volt a célom, hogy befejezem az összes versenyt, és kár, hogy ez most nem fog összejönni. Bizonyos dolgokkal kapcsolatban jobb, ha nem megyünk bele a részletekbe, vagy nem próbáljuk meg megérteni őket. Bizonyos mértékben értem, mi a helyzet.”

Kubica azt mondja, autója ráadásul egész hétvégén vezethetetlen volt.

„Pénteken négy kör után szóltam, hogy valami gond van az autóval, de semmi sem történt… Soha nem volt még rosszabb hétvégém ennél karrierem kezdete óta. És nem a vezetési teljesítményemre gondolok.”

„Most hazamegyek, és gondolkodom egy kicsit – a jövő éven is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!