Kubica: Nem vagyok hátrányban a kezem miatt

Robert Kubica (POL) Williams Racing in the FIA Press Conference. Hungarian Grand Prix, Thursday 1st August 2019. Budapest, Hungary.
Fotó: Williams
Robert Kubica, a Williams F1-es versenyzője úgy érzi, az autóban nincs hátrányban amiatt, hogy jobb keze nem száz százalékos korábbi balesete miatt.

Kubica 2011-ben szenvedett súlyos ralibalesetet, aminek következtében kénytelen volt egy időre visszavonulni a versenyzéstől és a Forma-1-től. Azóta a lengyel folyamatosan azon dolgozott, hogy visszatérhessen a száguldó cirkuszba, ez pedig idén sikerült is neki. 

A Williams a 2019-es szezonban egyáltalán nem versenyképes, a mezőny többi tagjától is jelentősen lemaradnak, és Kubica teljesítménye csapattársáétól is rendre elmarad

A 34 éves pilóta állítja, sérülése nem okoz gondot versenyzés közben, és semmiben nem hátráltatja őt – bal keze viszont erősebb, mint balesete előtt

A bal kezem sokkal gyorsabb és kifinomultabb, sokkal pontosabb, mint valaha” – nyilatkozta Kubica az Auto Motor und Sport című lapnak.

„Sok teszten voltam, és az eredmény az lett, hogy a bal karom 35 százalékkal jobban működik, mint egy egészséges emberé vagy versenyzőé.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!