Verstappen vs. Ocon

Kubica: Reális célokat kell kitűznünk

Fotó: Williams
Fotó: Williams
Robert Kubica, a Williams F1-es pilótája szerint a csapatnak szüksége lenne néhány pozitív napra a szezon előtti nehézségek után – a lengyel reméli, pozitívan folytatódnak a tesztek az istálló számára.

A Williams kénytelen volt kihagyni a szezon előtti első barcelonai teszt első két napját, miután nem készültek el időben az FW42-es versenygéppel. Kubica így csupán csütörtök délelőtt tudott körözni a Williamsszel, összesen 48 kört tudott megtenni új autójával

Az istálló 2018-ban utolsóként végzett a konstruktőrök között, idén viszont határozott céljuk, hogy előrelépéseket tegyenek a középmezőnyben. Kubica szerint az első és legfontosabb dolguk, hogy a szezonkezdet nehézségeivel meg tudjanak küzdeni, és azt szeretné, ha a csapat reális célokat tűzne ki maga elé. 

„Úgy tűnik, hogy a mezőny nagyon erős, ami azt hiszem, normális, tekintve a technikai irányokat, amerre néhányan haladnak” – mondta Kubcia.

„De nekünk saját magunkra kell koncentrálnunk. Reális célt kell kitűznünk, és sima szezonkezdetünk kell hogy legyen. Eddig nem igazán történt meg, de előrefelé kell haladnunk, és biztosra kell mennünk abban, hogy problémák nélkül elkezdjük a szezont.”

„Azt hiszem, a csapatnak szüksége van néhány pozitív napra. Akármilyen is lesz a teljesítményünk, először is meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, aztán pedig koncentrálhatunk a teljesítményünkre” – folytatta a lengyel. 

„Nem kell nagyon a többieket néznünk, arról kell megbizonyosodnunk, hogy mi a legjobbat nyújtjuk, ezután pedig majd meglájuk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Veszélyben a Williams melbourne-i versenye

Nehezen indult a 2019-es Forma-1-es idény a Williams számára – brit istálló a tesztidőszak után végigszenvedte az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapját, illetve a szombati szabadedzést is. Veszélybe kerülhet a csapat melbourne-i indulása?

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek