Kubica szerint minden az F-csatornán múlik

Robert Kubica szerint a hétvégi teljesítményük azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e megfelelő működésre bírniuk legújabb fejlesztésüket, az ellenfelek által már jó ideje használt F-csatornát, amit először fognak bevetni az idei szezonban.


Robert Kubica szerint a hétvégi teljesítményük azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e megfelelő működésre bírniuk legújabb fejlesztésüket, az ellenfelek által már jó ideje használt F-csatornát, amit először fognak bevetni az idei szezonban.

A francia gárda más stratégiát választott, mint a többiek, és ahelyett, hogy minden erejüket az F-csatorna kifejlesztésére összpontosították volna, az autó más területeit fejlesztették, ami mindenképpen jó döntésnek bizonyult.

Bár a szezon felén már túl vagyunk, és a koncepció a jövő évben tiltólistára kerül, a Renault mégis úgy döntött, hogy előrukkol saját fejlesztésével, ugyanis rájött, hogy csak azzal tud harcba szállni ellenfeleivel a szezon hátralévő részében.

Kubica bízik abban, hogy hamar be tudják állítani az F-csatornát, mert ezen áll vagy bukik, hogy miként teljesítenek a hétvégi Belga Nagydíjon, ahol a hosszú egyenesekben igen hasznos lehet a rendszer.

„Bízunk abban, hogy azonnal működni fog, szóval a lehető legtöbbet ki kell hoznunk az első edzésekből, hogy maximalizálni tudjuk a rendszerben rejlő potenciált” – mondta a lengyel versenyző.

„Láthattuk, hogy azok a csapatok, melyek az F-csatornával futnak, általában olyan csomaggal tudnak versenyezni, ami a normálisnál nagyobb leszorítóerőt generál, ugyanis menet közben csökkenteni tudják a hátsó szárny légellenállását, így a csúcssebességük megfelelő.”

„Úgy gondolom, hogy ez megváltoztatja majd a hozzáállásunkat Spában, mert úgy tudunk nagyobb leszorítóerőt alkalmazni, hogy közben megmarad a végsebességünk. Bár ezen a pályán mindenki nagyon szeret vezetni, nem szabad elfelejteni, hogy a versenygépek teljesítménye is nagyon fontos a helyszínen.”

Kubica kiválóan kezdte az idei évet, több dobogós helyezést is szerzett, azonban az elmúlt három futamból kettőn nem tudta növelni pontjai számát, de bízik abban, hogy a szezon hátralévő részében ismét harcba tud szállni az élmezőnnyel.

„Egy ilyen hosszú szünet után nem gondolok az utolsó versenyre, sokkal inkább a következő futamokra összpontosítok” – folytatta. „Kemény lesz a szezon vége, mert már csak két versenyünk lesz Európában, amit egy hosszú utazás követ a tengerentúlon.”

„Nem volt szerencsém az utolsó három futamon, Silverstone-ban, és Budapesten nem tudtam pontokat szerezni, így már vissza szeretnék térni oda, ahol a szezon elején voltunk. Folyamatosan pontokat akarok szerezni, ez minden vágyam.”

„Úgy gondolom, hogy mindnyájunk célja az, hogy közelebb kerüljünk az élcsapatokhoz ezeken a versenyeken.”

A Renault jelenleg az ötödik helyen áll a konstruktőrök versenyében, 26 ponttal lemaradva az előtte álló Mercedes GP mögött, miközben még hét futam hátra van az idei bajnokságból.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!