Kubica szerint minden az F-csatornán múlik - F1VILÁG.HU

Kubica szerint minden az F-csatornán múlik

HIRDETÉS

Robert Kubica szerint a hétvégi teljesítményük azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e megfelelő működésre bírniuk legújabb fejlesztésüket, az ellenfelek által már jó ideje használt F-csatornát, amit először fognak bevetni az idei szezonban.


Robert Kubica szerint a hétvégi teljesítményük azon áll vagy bukik, hogy sikerül-e megfelelő működésre bírniuk legújabb fejlesztésüket, az ellenfelek által már jó ideje használt F-csatornát, amit először fognak bevetni az idei szezonban.

A francia gárda más stratégiát választott, mint a többiek, és ahelyett, hogy minden erejüket az F-csatorna kifejlesztésére összpontosították volna, az autó más területeit fejlesztették, ami mindenképpen jó döntésnek bizonyult.

Bár a szezon felén már túl vagyunk, és a koncepció a jövő évben tiltólistára kerül, a Renault mégis úgy döntött, hogy előrukkol saját fejlesztésével, ugyanis rájött, hogy csak azzal tud harcba szállni ellenfeleivel a szezon hátralévő részében.

Kubica bízik abban, hogy hamar be tudják állítani az F-csatornát, mert ezen áll vagy bukik, hogy miként teljesítenek a hétvégi Belga Nagydíjon, ahol a hosszú egyenesekben igen hasznos lehet a rendszer.

„Bízunk abban, hogy azonnal működni fog, szóval a lehető legtöbbet ki kell hoznunk az első edzésekből, hogy maximalizálni tudjuk a rendszerben rejlő potenciált” – mondta a lengyel versenyző.

„Láthattuk, hogy azok a csapatok, melyek az F-csatornával futnak, általában olyan csomaggal tudnak versenyezni, ami a normálisnál nagyobb leszorítóerőt generál, ugyanis menet közben csökkenteni tudják a hátsó szárny légellenállását, így a csúcssebességük megfelelő.”

„Úgy gondolom, hogy ez megváltoztatja majd a hozzáállásunkat Spában, mert úgy tudunk nagyobb leszorítóerőt alkalmazni, hogy közben megmarad a végsebességünk. Bár ezen a pályán mindenki nagyon szeret vezetni, nem szabad elfelejteni, hogy a versenygépek teljesítménye is nagyon fontos a helyszínen.”

Kubica kiválóan kezdte az idei évet, több dobogós helyezést is szerzett, azonban az elmúlt három futamból kettőn nem tudta növelni pontjai számát, de bízik abban, hogy a szezon hátralévő részében ismét harcba tud szállni az élmezőnnyel.

„Egy ilyen hosszú szünet után nem gondolok az utolsó versenyre, sokkal inkább a következő futamokra összpontosítok” – folytatta. „Kemény lesz a szezon vége, mert már csak két versenyünk lesz Európában, amit egy hosszú utazás követ a tengerentúlon.”

Hirdetés

„Nem volt szerencsém az utolsó három futamon, Silverstone-ban, és Budapesten nem tudtam pontokat szerezni, így már vissza szeretnék térni oda, ahol a szezon elején voltunk. Folyamatosan pontokat akarok szerezni, ez minden vágyam.”

„Úgy gondolom, hogy mindnyájunk célja az, hogy közelebb kerüljünk az élcsapatokhoz ezeken a versenyeken.”

A Renault jelenleg az ötödik helyen áll a konstruktőrök versenyében, 26 ponttal lemaradva az előtte álló Mercedes GP mögött, miközben még hét futam hátra van az idei bajnokságból.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!