Friss hírek

Kvyat: Először mérges voltam Grosjeanra

Daniil Kvyat, az AlphaTauri pilótája két ütközésbe is belekeveredett a Bahreini Nagydíjon – Romain Grosjean óriási balesetének is ő volt az egyik szereplője.

A rajt után óriási baleset történt a Bahreini Nagydíjon, amikor Romain Grosjean autója kettétört, majd kigyulladt – a francia pilóta azonban a csodával határos módon ki tudott szállni az autóból és úgy tűnik, kisebb sérülésekkel megúszta az esetet. 

A becsapódás előtt Grosjean Daniil Kvyattal ért össze, aki elmondta, először haragudott Grosjeanra, amiért egy hirtelen manőverrel bevágott elé. 

„Ijesztő pillanat volt” – mondta Kvyat. „Láttam őt, és először nagyon mérges voltam, hogy így keresztülvágott előttem. Azt gondoltam: mit csinál?”

„De aztán rögtön megváltoztak a gondolataim, amikor láttam a tüzet a tükörben. Csak bíztam benne, hogy jól van. Nem tetszett, amit hirtelen a tükörben láttam, és örülök, hogy jól van. Őszintén. Ez emlékeztet minket arra, hogy veszélyes, amit csinálunk.”

Kvyat egy másik balesetbe is belekeveredett, az új rajt után Lance Stroll autója borult fel, miután a kerekeik összeértek – az eset miatt az orosz 10 másodperces időbüntetést is kapott. 

„Nem értek egyet a versenybírákkal” – mondta Kvyat. „Úgy gondolom, sehova nem tudtam volna menni.Az egész autó a belső kerékvetőn volt. Ő pedig tudta, hogy ott vagyok, de befordult, mintha nem lennék ott. Szóval egy kicsit mérges vagyok a döntés miatt.”

„Ez tönkretette a versenyem, mert volt egy remek második rajtom, újra harcban voltam, de ez a büntetés mindent elrontott.”

Kvyat hozzátette, bízik benne, hogy a hátralévő versenyeken tudnak szerezni néhány értékes pontot, mert már nagyon ráférne a csapatra. 

„Két pontot szereztünk Monza óta, és volt idő, amikor negyedikek is voltunk a bajnokságban és jónak tűntek a dolgok. Azóta viszont katasztrófa. Szóval nem tudom, hogy mit mondhatnék még. Csak a következőre kell koncentrálnunk, megpróbálni véget vetni a balszerencse-sorozatnak és tovább kell lépnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!