Orosz Nagydíj
Next
Prev

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Kvyat: Räikkönen „kivégezte magát” Szingapúrban

RAIKKONEN Kimi (fin), Alfa Romeo Racing C38, action during the 2019 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 19 to 22 in Singapour - Photo Florent Gooden / DPPI Räikkönen
Fotó: Alfa Romeo Racing
Daniil Kvyat továbbra is állítja, csak és kizárólag Kimi Räikkönen okolható kettejük szingapúri ütközéséért, melynek következtében a korábbi világbajnok ki is esett az éjszakai versenyen.

Kvyat 12 körrel a leintés előtt az 1-es kanyarban próbálta megelőzni Räikkönent, miközben a 12. helyért harcoltak, a finn versenyző azonban „becsukta a kaput”, a két pilóta pedig összeütközött.

Bár a Toro Rosso versenyzője folytatni tudta a versenyt, amit végül a 15. helyen fejezett be, Räikkönen törött felfüggesztése miatt kiállni kényszerült.

„Meglepődtem, mert már elkezdtem a manővert, eléggé világossá tettem a szándékomat. Ő pedig bemozdult féktávon – olyan dolog ez, amiről nagyon sokat beszélünk, és ő az, aki a legtöbbször felszólal ellene. Szóval meglepett, amit művelt” – magyarázta Kvyat a futam után.

„Ha védekezel, védekezz. Ha viszont nyitva hagyod az ajtót, akkor hagyd is nyitva. Egyszerűen csak… kivégezte magát. És megpróbált engem is kinyírni.”

Räikkönen egyébként azt mondta a történtek után, meglepődött Kvyat manőverén.

„Amikor belenéztem a tükörbe az egyenesben, nagyon messze volt. De amikor elfordultam, láttam a szemem sarkából, hogy ott van, akkor viszont már késő volt reagálni” – fogalmazott a finn.

A versenybírók a futam után meghallgatták az érintetteket, ám versenybalesetnek minősítették a történteket, így nem büntettek senkit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS