Leclerc a 2. és a 12. helyen – örül is, meg nem is - F1VILÁG.HU

Leclerc a 2. és a 12. helyen – örül is, meg nem is

HIRDETÉS
Hiába volt a Szaúd-arábiai Nagydíj időmérőjének második leggyorsabbja, tíz rajthelyes büntetése miatt mégis csak a mezőny közepéről kezdheti majd meg a futamot vasárnap Charles Leclerc. A Ferrari pilótája bízik a versenytempóban, de a Red Bull-lal való csatázásban kevésbé.
2 - GP ARABIA SAUDITA F1/2023 - VENERDI 17/03/2023 Charles Leclerc

A vezérlőelektronikai egységből minden autó kettőt használhat büntetlenül a 2023-as szezon során, a Ferrarinál azonban kritikus hibát találtak ebben az összetevőben, s így állhatott elő az a helyzet, hogy Leclerc már a 23 futamos idény második állomásán átlépte a limitet, emiatt pedig tíz rajthelyes büntetéssel vágott neki a dzsiddai hétvégének.

Ez kissé el is fedi a Ferrari teljesítményét, hiszen a csapat a látványtalan szabadedzések után az időmérő második leggyorsabbja lett a monacói pilóta révén, aki még a pole-t szerző Sergio Perezt is másfél tizeddel megközelítette az utolsó menetében.

Nem csoda, hogy Leclerc határozatlan volt, amikor az időmérő után megkérdezték, elégedett-e az eredménnyel.

„Igen is, meg nem is. Egyrészt azt hiszem, a tempónkat tekintve ez egy igencsak nehéz hétvége számunkra. Ennek fényében elégedett vagyok a körömmel, mert úgy érzem, sikerült mindent jól összeraknom és végig a határon autóztam. A Red Bull viszont másik bolygón jár” – mondta Leclerc, aki vasárnap a pályán jó eséllyel összetalálkozhat Max Verstappennel, aki az autójával történt műszaki hiba miatt szintén a vártnál hátrébbról, a 15. helyről rajtol majd.

Szenvedünk egy kicsit, de egyszerűen csak küzdenünk kell tovább. A tíz rajthelyes büntetéssel együtt ez nem lesz könnyű, de mindent megpróbálunk, hogy előrébb jussunk a mezőnyben. A versenytempónk mindenesetre egész jól fest a második edzés alapján, és úgy tűnik, mintha többen is hasonló szinten lennénk ezen a téren.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!