Friss hírek

Leclerc elégedett is, meg nem is

Egy fontos tanulságot visz magával a Ferrari Forma-1-es csapata a Portugál Nagydíjról: Charles Leclerc elárulta, mi az a terület, ahol mindenképp javítaniuk kell a portimaói versenyt követően.

A Portugál Nagydíj időmérőjét követően Leclerc egyáltalán nem volt boldog a megszerzett 8. rajtpozícióval, míg csapattársa, Carlos Sainz sikeres kvalifikációt tudhatott maga mögött, ő ugyanis az 5. leggyorsabb időt autózta szombaton. 

A versenyen éppen fordítva alakult: Sainz számára nem sikerült a pontszerzés, ám Leclerc összességében elégedett volt a futamával, ahol a 6. helyen ért célba. 

A kérdésre, a szombati csalódottságát felülírta-e a vasárnapi eredménye, Leclerc így felelt: „Nem, mert az, hogy ma hatodikak lettünk, azt jelenti, hogy tegnap nem végeztem elég jó munkát. Összességében ma jó teljesítményt nyújtotta, elégedett vagyok azzal, ahogy vezettem, sokkal jobban, mint a hétvége korábbi részén, de azzal, hogy a 8. helyről rajtoltunk, nehéz lett volna ennél jobban teljesíteni.”

Leclerc elárulta, a legnagyobb problémát számára a közepes keverékű abroncsok kezelése jelentette – és ez csapattársát is ugyanúgy érintette a hétvége során. 

„Összességében sokat küszködök a közepes keverékekkel, én is és Carlos is, szóval meg kell értenünk, hogy ezen a területen mi történt, és ezen javítanunk kell” – nyilatkozta.

A kérdésre, a probléma pályaspecifikus, vagy a Ferrarinak összességében is problémája lehet ezekkel a keverékekkel, Leclerc így felelt:

„Ez volt az első alkalom, hogy ezekkel a közepesekkel vezettünk, ami a C2-es, azt hiszem, szóval ezen dolgoznunk kell. Úgy gondolom, ez sokkal inkább pályaspecifikus, egyszerűen javítanunk kell rajta.”

Meg kell oldanunk ezt a problémát mindkét autónál, hogy előrelépést tehessünk. Szóval nem volt remek hétvége számunkra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!