Leclerc: El kell fogadnom, hogy nem vezettem elég jól az időmérőn - F1VILÁG.HU

Leclerc: El kell fogadnom, hogy nem vezettem elég jól az időmérőn

HIRDETÉS
Meglehetősen önkritikusan nyilatkozott a Forma-1-es Portugál Nagydíj szombati időmérő edzését követően Charles Leclerc. A Ferrari versenyzője csak a 8. rajthelyet szerezte meg, pedig a kvalifikáció korábbi szakaszában még úgy tűnt, esélye lehet egy jó eredményre.
ALGARVE INTERNATIONAL CIRCUIT, PORTUGAL - MAY 01: Charles Leclerc, Ferrari SF21 during the Portuguese GP at Algarve International Circuit on Saturday May 01, 2021 in Portimao, Portugal. (Photo by Steven Tee / LAT Images)

A Mercedesek és a Red Bullok mellett Leclerc volt az egyetlen pilóta, aki a Pirelli közepes keverékű abroncsait használva jutott be az időmérő edzés utolsó szakaszába [Q3], ott azonban a fiatal pilóta saját bevallása szerint egész egyszerűen nem végzett elég jó munkát. 

„Egyszerűen csak küszködtem, nem voltam elég jó ma. Nagyon nehéz időmérő volt a nagy széllel, és egyszerűen nem vezettem jól. Nagyon következetlen voltam” – mondta csalódottan a monacói pilóta.

„A Q2-es körömmel igazán elégedett voltam. Sikerült továbbjutnunk a közepes keverékű abroncsokkal, ez pedig egy nagyon jó stratégia a holnap versenyre nézve. De a Q3-ban, amikor jó kört kellett volna futnom, egyszerűen nem volt elég tiszta a köröm. Ez van. Tanulni fogok belőle.”

Leclerc kifejtette, leginkább az erős szél volt az, amivel küszködtek a szombati időmérőn.

„Szerintem főleg a szél. De ez mindenkit ugyanúgy érintett, szóval jobban kellett volna vezetnem. Ez van, el kell fogadnom, hogy nem végeztem elég jó munkát ma.”

A versennyel kapcsolatban Leclerc optimistán nyilatkozott, szerinte ugyanis előnyt jelent majd az, hogy a közepes gumikkal rajtol.

„Szerintem jó helyzetben vagyunk, mert a Red Bulltól és a Mercedestől eltekintve mi vagyunk az első autó, amelyik nem küszködik a közepes keverékű gumikkal. Bízom benne, hogy ebből előnyt tudunk majd kovácsolni, és jó versenyünk lehet.”

A Ferrari másik versenyzője, Carlos Sainz az 5. rajthelyet szerezte meg az időmérőn.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!