Leclerc: Ha hétvégén nem leszünk jobbak, az egy rossz jel... - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ha hétvégén nem leszünk jobbak, az egy rossz jel…

HIRDETÉS
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője bízik benne, hogy a csapat fejlesztései működni fognak a hétvégi Forma-1-es Stájer Nagydíjon – ha nem, az bizony egy rossz jel lesz.
GP AUSTRIA F1/2020 -  SABATO 04/07/2020      
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari

A Ferrari jóval a várakozásokon alul teljesített a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon, és ami a teljesítményt illeti, hirtelen a középmezőnyben találta magát az istálló. Az olaszok eredetileg a Magyar Nagydíjra tervezték az első fejlesztési csomagjukat, azonban már néhány újítást a hétvégi Stájer Nagydíjon is bevetnek.

A Ferrari bevallotta, a tesztpadon teljesen más eredményeket kaptak, mint a pályán – legfőképp aerodinamikai szempontból tapasztaltak eltéréseket. 

Leclerc a kaotikus első versenynek köszönhetően a dobogó második fokára állhatott fel az Osztrák Nagydíjon, azonban nagy szükségük van rá, hogy a teljesítményen javítani tudjanak – akár már a hétvégén.

„Viszünk néhány fejlesztést az autóra. Nem tudjuk, hogy mennyit fogunk javulni velük, és hogy versenyben leszünk-e a dobogóért, de reálisan nézve nagyon nehéz lesz, mert a Red Bull és a Mercedes nagyon gyors.”

Leclerc hozzátette, ha nem látnak javulást a hétvégén, akkor az rosszat jelent.

„Fontos lesz, hogy ezek a fejlesztések megfelelően működjenek, és sikerüljön előrelépést tennünk. Ez megmutatná, hogy a helyes irányba haladunk a munkával” – folytatta a monacói. 

„Ha nem így lesz, akkor az egy rossz jel” – mondta. „De magabiztos vagyok, hogy a fejlesztésekkel nőni fog az autó teljesítménye. Hogy mennyire, az majd a pályán dől el. Meglátjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!