Élő tudósítás: Ez történik Silverstone-ban!

  F170

Leclerc: Ha hétvégén nem leszünk jobbak, az egy rossz jel…

GP AUSTRIA F1/2020 - SABATO 04/07/2020 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője bízik benne, hogy a csapat fejlesztései működni fognak a hétvégi Forma-1-es Stájer Nagydíjon – ha nem, az bizony egy rossz jel lesz.

A Ferrari jóval a várakozásokon alul teljesített a szezonnyitó Osztrák Nagydíjon, és ami a teljesítményt illeti, hirtelen a középmezőnyben találta magát az istálló. Az olaszok eredetileg a Magyar Nagydíjra tervezték az első fejlesztési csomagjukat, azonban már néhány újítást a hétvégi Stájer Nagydíjon is bevetnek.

A Ferrari bevallotta, a tesztpadon teljesen más eredményeket kaptak, mint a pályán – legfőképp aerodinamikai szempontból tapasztaltak eltéréseket. 

Leclerc a kaotikus első versenynek köszönhetően a dobogó második fokára állhatott fel az Osztrák Nagydíjon, azonban nagy szükségük van rá, hogy a teljesítményen javítani tudjanak – akár már a hétvégén.

„Viszünk néhány fejlesztést az autóra. Nem tudjuk, hogy mennyit fogunk javulni velük, és hogy versenyben leszünk-e a dobogóért, de reálisan nézve nagyon nehéz lesz, mert a Red Bull és a Mercedes nagyon gyors.”

Leclerc hozzátette, ha nem látnak javulást a hétvégén, akkor az rosszat jelent.

„Fontos lesz, hogy ezek a fejlesztések megfelelően működjenek, és sikerüljön előrelépést tennünk. Ez megmutatná, hogy a helyes irányba haladunk a munkával” – folytatta a monacói. 

„Ha nem így lesz, akkor az egy rossz jel” – mondta. „De magabiztos vagyok, hogy a fejlesztésekkel nőni fog az autó teljesítménye. Hogy mennyire, az majd a pályán dől el. Meglátjuk.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS