Leclerc: Ha ilyen hibákat vétek, meg sem érdemlem, hogy bajnok legyek - F1VILÁG.HU

Leclerc: Ha ilyen hibákat vétek, meg sem érdemlem, hogy bajnok legyek

HIRDETÉS
A Ferrari ifjú versenyzője, Charles Leclerc elárulta, mi okozhatta balesetét a vasárnapi Francia Nagydíjon, melynek következtében óriási, 63 pontos hátrányba került az összetettben Max Verstappennel szemben.
FERRARI F1 GP FRANCIA DOMENICA 24/07/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto, Charles Leclerc

A monacói pilóta a pole pozícióból vághatott neki a versenynek, és egészen a 18. körig az élen állt, akkor azonban a Paul Ricard versenypálya 11-es kanyarban hibázott, és a gumifalnak csapódott. Leclerc vállalta a felelősséget a történtekért, újságíróknak nyilatkozva pedig arról beszélt, elfogadhatatlan, hogy bajnokesélyesként ilyen hibákat elkövet.

A versenyt követően a fiatal pilóta elárulta, mi lehetett a probléma az ominózus pillanatban.

„Egyszerűen hibáztam. Túl sokat akartam a külső íven, és valószínűleg az egyik kerék a piszkos részre került. De az én hibám volt, és ha ilyen hibákat vétek, akkor megérdemlem, hogy ne is nyerjem meg a bajnokságot” – mondta önostorozva a monacói versenyző.

„Túl sokat akartam, és elveszítettem az uralmat az autó hátulja felett. Nagyon nehéz hétvégém volt, sokat küzdöttem az autó egyensúlyával. Én szeretem a túlkormányzott autókat, de amikor ennyire meleg van, akkor nehéz következetesnek lenni, és rossz pillanatban követtem el egy hibát.”

Leclerc azt mondja, mint mindig, ezúttal is megpróbál tanulni a történtekből, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon megerősödve térhessen vissza a pályára.

„Mindig ugyanazon a folyamaton megyek ilyenkor végig, próbálom kielemezni. A megcsúszás elég furcsa volt, szóval meg fogom nézni az adatokat, és igyekszem kideríteni, hogy történt-e valami, amiről még nem tudok. De számomra ez egy hiba volt, ennyi.”

„Folyton azt mondom, hogy soha nem teljesítettem még ennyire jól pályafutásom során, de ha ilyen hibákat vétek, akkor semmi értelme ilyen magas szinten teljesíteni. Túl sok pontot veszítek – 7-et Imolában, most 25-öt. A miénk volt a legerősebb autó a pályán. Ha 32 ponttal fogom elveszíteni a világbajnoki címet, akkor a szezon végén tudni fogom, hogy miből fakadt. Elfogadhatatlan. Felül kell kerekednem ezeken.”

„Nagyon csalódott vagyok, mert nem ilyen eredményt szerettem volna elérni, hiszen megvolt a tempónk a győzelemhez. Elkövettem egy hibát, és megfizettem az árát. Most hazautazom, hogy pihenjek kicsit a következő, magyarországi verseny előtt, ahol újra mindent beleadok majd.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!