Leclerc önhibájából állt falba a Francia Nagydíjon - F1VILÁG.HU

Leclerc önhibájából állt falba a Francia Nagydíjon

HIRDETÉS
A Ferrari pilótája az élről, senkitől nem zavartatva pördült meg a Forma-1-es Francia Nagydíj 18. körében. A rádióban a gázpedált emlegette, de nem műszaki hibán múlt a kiesése.
Charles Leclerc Ferrari

Elismerte hibáját Charles Leclerc, aki az élről állva megpördült, majd a falnak ütközött a Paul Ricard-i Forma-1-es futamon. A monacói pilóta a pole-pozícióból rajtolva esett ki az őt üldöző Max Verstappen elől, így ezüst tálcán nyújtotta át számára a győzelmet. Frusztráltságát ordítva adta ki magából, ami a tévéadásba is bekerült.

„Nem tudtam, hogy bekapcsolva maradt a rádióm” – árulta el, miután sikerült megnyugodnia. „Nyilván hihetetlenül frusztráló volt. Azt érzem, hogy a szezon eleje óta életem legjobb formáját hozom, de ennek semmi értelme, ha ilyen hibákat követek el.”

Úgy fogalmazott, a szezon végén össze fogja számolni, idén vezetői hibák miatt hány pontot veszített el.

„Azt hiszem, összesen 32 volt – ma 25. Megnyerhettük volna a versenyt, mert gyorsak voltunk. 7 pontot Imolában buktam el a hibámból fakadóan. Ha év végén 32 pont hiányzik, akkor tudni fogom, hogy miattam úszott el, és nem érdemeltem meg a világbajnoki címet. Ha nyerni akarok, a szezon hátralévő részében ezeken felül kell kerekednem.”

Leclerc a kiesést követően röviden a gázpedálját emlegette, amelyen a legutóbbi, Osztrák Nagydíjon majdnem elúszott a versenye. De nem azzal volt problémája, ő maga hibázott.

„Nem, egész hétvégén nehéz dolgom volt az egyensúllyal. Szeretem a túlkormányzottságot, de hőségben mindig nagyon nehézzé válik azt kezelni. Egy hibát vétettem, és megfizettem az árát.”

Leclerc az ütközést követően megpróbált visszatérni a pályára.

„Nem tudtam visszatolatni, ami azért kár, mert az autó alig sérült meg. Tudtam volna folytatni, de ez van. Először is nem kéne falba tennem az autót, akkor jobban működne” – tette hozzá.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!