Lefújhatják az újoncok tesztjét Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Lefújhatják az újoncok tesztjét Silverstone-ban

HIRDETÉS

A Forma-1-es csapatok azt szeretnék, ha a jövő hónapban megrendezésre kerülő fiatal versenyzőknek fenntartott tesztprogramot egy gumiteszttel helyettesítenék, ahol újoncok helyett a versenyzők köröznének, ezzel segítve a Pirellinek túljutni a jelenlegi problémákon.


A Forma-1-es csapatok azt szeretnék, ha a jövő hónapban megrendezésre kerülő fiatal versenyzőknek fenntartott tesztprogramot egy gumiteszttel helyettesítenék, ahol újoncok helyett a versenyzők köröznének, ezzel segítve a Pirellinek túljutni a jelenlegi problémákon.

Miközben egyetértés van abban, hogy valamit tenni kell, hogy ne ismétlődjenek meg a vasárnapi Brit Nagydíjon látott aggodalomra okot adó defektek, egyre nagyobb a nyomás az FIA-n, hogy mégse engedje volán mögé ülni az újoncokat a július közepén esedékes teszten Silverstone-ban.

A Ferrari és a Red Bull csapatfőnöke, Stefano Domenicali és Christian Horner úgy gondolja, hogy a tesztprogram módosítása ésszerű döntés lenne, és hasznos segítség lenne a Pirelli számára, aki minden erejével azon van, hogy megoldást találjon az eddig nem látott aggasztó problémákra.

„Ez egy olyan dolog, amin közösen, mint a Forma-1 világa dolgoznunk kell és meg kell oldanunk” – mondta Domenicali. „Van egy ötletem, amit a következő napokban meg kell beszélnünk – egy tesztprogram van kilátásban itt Silverstone-ban, amin újoncok vesznek majd részt.”

„Figyelembe véve, hogy ez a pálya igencsak megterhelő a gumik számára, és a Pirellivel közösen csinálnunk kell valamit azokon a napokon, hogy megoldjuk a problémákat, azt gondolom, hogy ésszerűbb lenne a versenyzőinket pályára küldeni, mert ez számukra is nagyon fontos dolog.”

„Szóval garantálhatom, hogy a csapat szemszögéből nézve, nagyon nyitottak vagyunk, hogy megoldást találjunk. Ez egy olyan dolog, amiből mindannyian profitálhatunk.”

Horner így folytatta: „Néhány hét múlva egy teszt lesz ezen a pályán. Jelenleg az a terv, hogy fiatal versenyzők köröznek majd, de talán nyitottnak kellene lennünk arra, hogy jelenlegi versenyzőink, vagy éppen tesztpilótáink fussanak, akik pontosabb visszajelzéseket tudnak adni a Pirellinek arról a pályáról, ahol ezek a problémák felléptek.”

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh azonban ennél sokkal szkeptikusabb, és nem gondolja, hogy olyan nagy előny származna, ha változtatnának a tesztprogramon, ugyanis sokkal előbb megoldást kell találni az aktuális problémára.

„Személy szerint azt gondolom, hogy az már túl késő” – magyarázta a szakember. „Ez már tegnap is felmerült, de azóta egy halom adatot gyűjtöttünk, így nem gondolom, hogy abból ne lehetne kiindulni.”

Hirdetés

A Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting vasárnap este elmondta, hogy nem vetették el a tesztprogram megváltoztatásának lehetőségét. Arra a kérdésre, hogy lát-e esélyt arra, hogy versenyzőknek is lehetőséget adnak a teszten, egy határozott igennel felelt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!