Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Lotus: Fantasztikus volna szövetkezni a Renault-val

Egy új éra vehetné kezdetét a Lotus csapata számára abban az esetben, ha a jövőben valóban szövetségre lépne a Renault-val – mondta Federico Gastaldi, az enstone-i gárda csapatfőnök-helyettese.


Egy új éra vehetné kezdetét a Lotus csapata számára abban az esetben, ha a jövőben valóban szövetségre lépne a Renault-val – mondta Federico Gastaldi, az enstone-i gárda csapatfőnök-helyettese.

A Renault jelenleg mérlegeli lehetőségeit jövőbeli F1-es tevékenységére vonatkozóan, és komolyan fontolgatja, hogy 2017-től felvásárolja a Lotus csapatát, így gyári istállóként folytatja a királykategóriában.

Úgy tudni, az ezzel kapcsolatos döntés hamarosan megszületik, a bejelentésre pedig néhány héten belül sor kerülhet.

Bár az új, V6-os turbómotorok bevezetése óta sem a Renault, sem a Lotus nem ért el kiugró sikereket a Forma-1-ben, az enstone-i istálló helyettes csapatfőnöke, Federico Gastaldi szerint megváltozna a helyzet, ha szövetségre lépnének.

„Ezt már tavaly óta mondom, mióta az emberek elkezdték kérdezgetni: a Renault az első, mely szeretne jó eredményeket elérni” – mondta a szakember.

„Egy multinacionális vállalatról van szó, mely komoly történelemmel bír, nemcsak az autógyártásban, de a motorsportban is. Rengeteg nagyszerű eredményt ért már el a különféle sorozatokban.”

„Ami velük történt tavaly a motorral való küszködéssel, az megtörtént a Ferrarival is. A Mercedes mindannyiunknál jobb munkát végez, ez nem kétséges, de meggyőződésem, hogy amennyiben a Renault úgy dönt, szövetkezik a Lotusszal, akkor meglesznek a megfelelő szakemberei ahhoz, hogy rendezze sorait.”

„Egyszerűen csak meg kell nyomniuk azt a bizonyos gombot, hogy ez megtörténjen. Eltarthat hosszabb-rövidebb ideig, de vissza fognak térni az élre, ez bizonyos, vagy velünk, vagy nélkülünk. Tudjuk, hogy képesek rá.”

Gastaldi kifejtette, mivel jelenleg pénzügyi gondjai vannak a Lotusnak, sokat lendítene a csapat szekerén, ha a Renault átvenné az istálló irányítását.

„Ha nagyobb költségvetésünk lenne, könnyebb volna beruházni új fejlesztésekbe. És talán azzal is fejlődhetnénk, ha visszacsábítanánk olyan szakembereket, akik távoztak. Számunkra fantasztikus volna, ha a Renault visszatérne.”

„Amikor elkezdtek gondolkodni erről az egészről, és világossá vált, hogy próbálnak visszatérni, először még a Red Bullról volt szó, aztán beszéltek a Sauberről, a Force Indiáról és rólunk. Most pedig velünk tárgyalnak, és ennek nagyon örülünk.”

„Ha úgy döntenek, hogy visszatérnek, az számunkra óriási pluszt jelentene. Elképesztő volna, ha a Renault visszatérne. Ha viszont nem így lesz, a saját utunkat kell folytatnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!