Ma jelenthetik be az F1-es versenynaptárat, Vietnámban nem lesz futam - F1VILÁG.HU

Ma jelenthetik be az F1-es versenynaptárat, Vietnámban nem lesz futam

HIRDETÉS
A legfrissebb médiajelentések szerint kedden, azaz ma jelenti be a 2021-es versenynaptárat a Forma-1 vezetősége. A programtervezetben meglepő módon nem kap helyet a Vietnámi Nagydíj!
2020 Belgian Grand Prix, Sunday - LAT Images start

Azt a napokban jelentették be, a száguldó cirkusz mezőnye jövőre Szaúd-Arábiába is ellátogat majd, a teljes programot azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A bejelentésre várhatóan ma sor kerül, és már szivárognak is az információk a jövő évi programtervezettel kapcsolatban: a legfrissebb hír, hogy a Vietnámi Nagydíj meglepetésre kikerül a programból!

Az ország először idén rendezett volna Forma-1-es versenyt, a koronavírus-járvány miatt azonban erre nem kerülhetett sor. Lapértesülések szerint a csapatok számára még a múlt hónapban kiküldött előzetes 2021-es tervezetben szerepelt a hanoi verseny, ám úgy hírlik, jövőre mégsem rendezik meg a versenyt.

A Motorsport.com azt írja, ennek leginkább politikai okai vannak – a futam megrendezése ugyanis meglehetősen megosztó volt politikai körökben.

Mindez azt jelenti, hogy a jövő évi versenynaptárban egyelőre csak 22 verseny kaphat helyet, az F1 vezetősége azonban szeretné 23 futamosra bővíteni a programot.

Szintén a versenynaptárral kapcsolatos hír, hogy a Brazil Nagydíjat jövőre is Interlagosban rendezik. Bár az F1 vezetősége nemrég együttműködési megállapodást írt alá Rio de Janeiróval, ám még számos jóváhagyásra szükség van a pályaépítéssel kapcsolatban, az idő pedig egyre csak fogy, így állítólag döntés született arról, hogy Rióba csak 2022-től látogat el a mezőny.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója még néhány hete azt mondta, a Magyar Nagydíjat a szokásos, augusztus eleji időpontban rendezik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!