Friss hírek

Magyar Nagydíj: Motorhome-ok helyett konténerváros

Motorhome-ok nélkül, teljesen szokatlan környezetben rendezik egy hónap múlva a 2020. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat harmadik versenyét, a Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny komoly kihívás elé állítja a mogyoródi szervezőket.

Az F1-es szezon két hét múlva, július első hétvégéjén startol majd Ausztriában, ahol két futamot is megtartanak, mielőtt a mezőny a Hungaroring felé veszi az irányt.

Az idény első versenyeit biztosan nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg, a hungaroringi szervezők pedig már most gőzerővel dolgoznak azon, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen majd egy hónap múlva.

Hirdetés
 

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta, napi szinten merülnek fel új, megoldandó kérdések – a zárt kapus verseny lebonyolítása tehát komoly kihívások elé állítja őket.

„Ilyen még soha nem volt, és nem tudjuk, hogy mi következik” – mondta Gyulay Zsolt a zárt kapus Magyar Nagydíj kapcsán a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. „Ebből is látszik, hogy napi szinten merülnek fel kérdések.”

„Nem jönnek motorhome-ok, tehát a csapatok is teljesen másképp készülnek. Az FIA sem hozza megszokott motorhome-jait, kamionjait, hanem nekünk kell egy konténervárost felépíteni. Az építkezés teljesen más, mint ahogy a csapatok elszállásolása és a transzport is. Minden más.”

„Annyi a szerencsénk, hogy két osztrák futam előz meg minket, és az osztrák szervezőkkel nagyon szoros kapcsolatban vagyunk. Az összes felmerülő kérdésre vagy problémára remélhetőleg itt már könnyebben lesz megoldás. Azt gondoljuk, hogy nézők nélkül sokkal könnyebb a helyzet, de nem. Még a nézőket is távol kell tartani a pályától! Egész Mogyoródot és a kerepesi környéket le kellene zárni. Ausztriában is az okozza a problémát, hogy a környező kempingeket nem zárják be a tulajdonosaik. Szóval nem kizárt, hogy a dombokon ott lesznek a nézők, ezt nagyon nem lehet megakadályozni. Nyilván azon leszünk, és az is a feladatunk, hogy a kerítésen belül rend legyen – hiszen az FIA szigorú előírásait kell betartani.”

„Kétnaponta szűrés van, külön folyosókat kell fenntartani, külön irodavárost kell felépíteni, hiszen nem tartózkodhatnak többen egy helyiségben a sportbírók sem. Rettenetesen sok felmerülő dolog van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Magyar Nagydíj: Motorhome-ok helyett konténerváros
Alguersuarinak a mai napig rémálmai vannak a Forma-1-es időszakról
Norris izgatottan várja már Piastri érkezését
Horner szerint elképesztő, hogy a Mercedes ekkora bakot lőtt 2022-es autójával
Növényi olajjal tankolták fel a Mercedes F1-es kamionjait
Ricciardo hajlandó kihagyni egy évet, ha azzal új esélyt kap

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!