Magyar Nagydíj: Motorhome-ok helyett konténerváros

HUNGARORING, HUNGARY - AUGUST 02: Dark clouds over the track during the Hungarian GP at Hungaroring on August 02, 2019 in Hungaroring, Hungary. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)
Fotó: Pirelli
Motorhome-ok nélkül, teljesen szokatlan környezetben rendezik egy hónap múlva a 2020. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat harmadik versenyét, a Magyar Nagydíjat. A zárt kapus verseny komoly kihívás elé állítja a mogyoródi szervezőket.

Az F1-es szezon két hét múlva, július első hétvégéjén startol majd Ausztriában, ahol két futamot is megtartanak, mielőtt a mezőny a Hungaroring felé veszi az irányt.

Az idény első versenyeit biztosan nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezik meg, a hungaroringi szervezők pedig már most gőzerővel dolgoznak azon, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen majd egy hónap múlva.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója elárulta, napi szinten merülnek fel új, megoldandó kérdések – a zárt kapus verseny lebonyolítása tehát komoly kihívások elé állítja őket.

„Ilyen még soha nem volt, és nem tudjuk, hogy mi következik” – mondta Gyulay Zsolt a zárt kapus Magyar Nagydíj kapcsán a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. „Ebből is látszik, hogy napi szinten merülnek fel kérdések.”

„Nem jönnek motorhome-ok, tehát a csapatok is teljesen másképp készülnek. Az FIA sem hozza megszokott motorhome-jait, kamionjait, hanem nekünk kell egy konténervárost felépíteni. Az építkezés teljesen más, mint ahogy a csapatok elszállásolása és a transzport is. Minden más.”

„Annyi a szerencsénk, hogy két osztrák futam előz meg minket, és az osztrák szervezőkkel nagyon szoros kapcsolatban vagyunk. Az összes felmerülő kérdésre vagy problémára remélhetőleg itt már könnyebben lesz megoldás. Azt gondoljuk, hogy nézők nélkül sokkal könnyebb a helyzet, de nem. Még a nézőket is távol kell tartani a pályától! Egész Mogyoródot és a kerepesi környéket le kellene zárni. Ausztriában is az okozza a problémát, hogy a környező kempingeket nem zárják be a tulajdonosaik. Szóval nem kizárt, hogy a dombokon ott lesznek a nézők, ezt nagyon nem lehet megakadályozni. Nyilván azon leszünk, és az is a feladatunk, hogy a kerítésen belül rend legyen – hiszen az FIA szigorú előírásait kell betartani.”

„Kétnaponta szűrés van, külön folyosókat kell fenntartani, külön irodavárost kell felépíteni, hiszen nem tartózkodhatnak többen egy helyiségben a sportbírók sem. Rettenetesen sok felmerülő dolog van.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései