Maldonadót feltüzelte a Hispania teszt

Pastor Maldonado úgy gondolja, hogy igenis van helye a Forma-1-ben, miután lenyűgözően teljesített az újoncoknak kiírt tesztprogram első napján Abu Dhabiban.


Pastor Maldonado úgy gondolja, hogy igenis van helye a Forma-1-ben, miután lenyűgözően teljesített az újoncoknak kiírt tesztprogram első napján Abu Dhabiban.

A venezuelai versenyző kedden a Hispania színeibe gördülhetett pályára, és nem kevesebb, mint 1.3 másodperccel futott jobb időt Bruno Senna szombati kvalifikációs idejénél, habár ezúttal sokkal jobbak voltak a körülmények, így nehéz pontos összehasonlítást végezni.

A GP2 idei világbajnoka szerdán a Williams szolgálatában lesz, és mindennél fontosabb, hogy jól szerepeljen, mert ezen múlhat, hogy megkapja-e Nico Hülkenberg megüresedő helyét a 2011-es idényben.

„Nagy nap volt a mai” – mondta Maldonado a keddi teszt után az Autosport magazinnak. „Nagyon fontos volt, mert ez volt az első napom, miután megnyertem a bajnokságot a GP2-ben. Remek volt, hiszen azonnal alkalmazkodni tudtam az f1-es versenygéphez.”

„A mai volt az első napom, így a holnapi (szerda) könnyebb lesz egy kicsivel. Természetesen más lesz a helyzet, hiszen egy másik autóval kell helytállnom. Azonban a legjobb tudásomat fogom nyújtani, ahogy azt az első napon is tettem, és mindig azon leszek, hogy javuljak.”

Maldonado azt is elárulta, hogy jó esély van arra, hogy szerződést kössön a Williamsszel, és egy, a tegnapihoz hasonló jó eredmény sokat lendítene a tárgyalásokon, így különösen nagy súllyal esik majd a latba a mai tesztprogram.

„Van rá esély, hogy szerződést kötök a csapattal. Jelenleg azonban nem tudom pontosan, hogy miként állnak a dolgok, de ott kell lennem a jövő évben a Forma-1-ben” – mondta.

„Mindent megteszek majd annak érdekében, hogy sikerüljön teljesítenem a tervemet a szerdai teszten, de azt már most tudom, hogy nagyon nehéz lesz. Azonban bízom abban, hogy a terveknek megfelelően alakulnak majd a dolgok.”

Maldonado egy nap pihenő után visszatér a Hispania istállóhoz, ahol segédkezni fog a Pirelli gumik tesztelésében pénteken és szombaton.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!