Friss hírek

Már idén lehetnek szombati sprintfutamok az F1-ben!

Nem kizárt, hogy már 2021-ben rendeznek szombati sprintfutamokat a Forma-1-es versenyhétvégéken, Stefano Domenicali, a száguldó cirkusz első embere viszont elárulta, a fordított rajtrács ötletét végleg elvetették.

Az elmúlt évben már komoly egyeztetések folytak a rövidebb sprintversenyek beiktatásáról. A tervek akkor arról szóltak, hogy az időmérő helyetti futamokon a világbajnoki pontverseny állásának fordított sorrendje jelentené a rajtfelállást. A sprintfutam végeredménye szolgált volna a vasárnapi főverseny rajtsorrendjéül.

A csapatok viszont nem mentek bele abba, hogy kipróbálják az új formátumot, úgy tudni, főleg a Mercedes volt a javaslat ellen.

A Motorsport.com című lapnak nyilatkozva a Forma-1 elnök-vezérigazgatója, Stefano Domenicali elárulta, a fordított rajtrácsra vonatkozó ötletet végleg elvetették, ám nincs kizárva, hogy már 2021-ben rendeznek sprintfutamokat.

„A fordított rajtrácsnak vége. Ezt elárulhatom” – mondta a szakember. „Fontos új ötletekben gondolkozni, hogy vonzóbbá és érdekesebbé váljunk, de nem szabad eltávolodnunk a versenyzéshez való tradicionális megközelítésünktől.”

„Azt gondolom, megtanultuk, hogy amennyiben minden másnap változtatunk az időmérő formátumán, megégetjük magunkat. Ezt el kell kerülnünk. Ezért most azt gondolom, hogy a formátum elég stabil.”

„De amit vizsgálunk, hogy mi lehet a megközelítés az úgynevezett sprintfutamok kapcsán egy szombati napon. Gondolkodunk azon, hogy már idén letesztelhetjük. Vannak egyeztetések a csapatokkal a megfelelő fórumon, és szerintem ez lehet az egyetlen dolog, ami érdekes lehet.”

Domenicali szerint az F1-nek egy olyan formátumon is el kell gondolkodnia, mellyel jobban be tud mutatni új versenyzőket, akik nem sok a kevés tesztlehetőség miatt nem sokat tudnak vezetni.

„Fel kell hívnunk a figyelmet az újoncokra, az igazi újoncokra. Mivel ma nagyon kevés tesztlehetőség van, lehetőséget kell kreálnunk – szóval, hogy ne csak szabadedzéseken vezessenek.”

„Talán létre tudunk hozni remek eseményeket a fiatalok számára. Nagyon sok fiatal van már most a Forma-1-ben, de nem állhatunk meg itt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!