Marko elszólta magát, Kvyat repül? - F1VILÁG.HU

Marko elszólta magát, Kvyat repül?

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az Emilia-Romagna Nagydíj időmérőjét követően elárulta, Pierre Gasly mellett a következő szezonban egy nagyon fiatal versenyző fog versenyezni az AlphaTaurinál.

Az AlphaTauri a héten megerősítette, hogy a 2021-es szezonban is náluk marad jelenlegi versenyzőjük, Pierre Gasly – azonban arról nem született döntés, hogy mi lesz az istálló másik pilótájával, Daniil Kvyattal. 

Gasly remek teljesítményt nyújt idén az AlphaTauri színeiben, éppen ezért ő maga is meglepődött, hogy a Red Bull el sem gondolkodott azon, hogy egy esetleges versenyzőcsere esetén neki adjanak lehetőséget. 

A kérdésre, miért nem jött szóba Gasly neve a következő szezonra, dr. Helmut Marko így válaszolt: „Pierre egész évben nagyon jól versenyez. Nem lesz a Red Bullban jövőre, mert az AlphaTaurinak szüksége van egy csapatvezetőre. A következő évben egy nagyon fiatal versenyző lesz mellette.

A Sky ezt követően megkérdezte tőle, hogy ezek szerint akkor Kvyat távozik-e, Yuki Tsunoda, a Formula-2-es tehetség pedig érkezik-e a csapathoz: „Így is mondhatjuk.”

Elképzelhető, hogy Marko elszólta magát, ugyanis az interjút követően Franz Tostot, az AlphaTauri csapatfőnökét is megkérdezték a dologról, azonban ő elmondta, nem tud róla, hogy végleges döntés lenne Gasly csapattársával kapcsolatban

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!