Bahreini Nagydíj
MONTMELO, SPAIN - FEBRUARY 20: Red Bull Racing Team Consultant Dr Helmut Marko looks on during day three of F1 Winter Testing at Circuit de Catalunya on February 20, 2019 in Montmelo, Spain. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YGEN1SY91W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Marko elszólta magát, Kvyat repül?

Dr. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója az Emilia-Romagna Nagydíj időmérőjét követően elárulta, Pierre Gasly mellett a következő szezonban egy nagyon fiatal versenyző fog versenyezni az AlphaTaurinál.

Az AlphaTauri a héten megerősítette, hogy a 2021-es szezonban is náluk marad jelenlegi versenyzőjük, Pierre Gasly – azonban arról nem született döntés, hogy mi lesz az istálló másik pilótájával, Daniil Kvyattal. 

Gasly remek teljesítményt nyújt idén az AlphaTauri színeiben, éppen ezért ő maga is meglepődött, hogy a Red Bull el sem gondolkodott azon, hogy egy esetleges versenyzőcsere esetén neki adjanak lehetőséget. 

A kérdésre, miért nem jött szóba Gasly neve a következő szezonra, dr. Helmut Marko így válaszolt: „Pierre egész évben nagyon jól versenyez. Nem lesz a Red Bullban jövőre, mert az AlphaTaurinak szüksége van egy csapatvezetőre. A következő évben egy nagyon fiatal versenyző lesz mellette.

A Sky ezt követően megkérdezte tőle, hogy ezek szerint akkor Kvyat távozik-e, Yuki Tsunoda, a Formula-2-es tehetség pedig érkezik-e a csapathoz: „Így is mondhatjuk.”

Elképzelhető, hogy Marko elszólta magát, ugyanis az interjút követően Franz Tostot, az AlphaTauri csapatfőnökét is megkérdezték a dologról, azonban ő elmondta, nem tud róla, hogy végleges döntés lenne Gasly csapattársával kapcsolatban

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!