Gaslyt meglepte, hogy a Red Bull nem vette fontolóra őt - F1VILÁG.HU

Gaslyt meglepte, hogy a Red Bull nem vette fontolóra őt

HIRDETÉS
Bár nem csalódott, Pierre Gasly azt mondja, meglepődött azon, hogy a Red Bull Racing csapatánál nem vették még csak fontolóra sem, hogy őt ültessék egyik autójukba 2021-ben.
IMOLA, ITALY - OCTOBER 30: Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri talks in the Drivers Press Conference during previews ahead of the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on October 30, 2020 in Imola, Italy. (Photo by Mark Sutton - Pool/Getty Images)

A francia tehetség egyszer már lehetőséget kapott az osztrák istállótól, tavaly azonban év közben visszaküldték őt a Toro Rossóhoz, miután nem tudta tartani a lépést Max Verstappennel.

Gasly helyét akkor Alexander Albon vette át, a thai pilóta azonban most hasonló időket él meg, mint anno francia versenytársa: nem tudja felvenni a versenyt Verstappennel, ezért veszélybe került jövő évi ülése.

A Red Bullnál viszont azt mondják, ha Albont menesztik, valószínűleg vagy Nico Hülkenberget, vagy Sergio Perezt ültetik autójukba. Az AlphaTauri ráadásul a héten bejelentette, 2021-ben is Gasly lesz egyik versenyzőjük.

Az Emilia Romagna Nagydíj pénteki sajtótájékoztatóján Gaslyt természetesen megkérdezték arról, mi a véleménye a Red Bull döntéséről.

„Nem vagyok csalódott, csak meglepett a dolog” – mondta a francia tehetség Imolában.

„14 év alatt Seb [Vettel] nyert egy versenyt a Toro Rossóval, és én vagyok a másik, akinek ez sikerült még. Seb aztán a Red Bullhoz került, és 4 világbajnoki címet nyert a csapattal. Szóval azt kell mondjam, meglepett, hogy nem vettek fontolóra.”

„Két dobogós eredményem volt a Toro Rossóval, és szerintem az idei szezon is jól megy. Ami engem illet, minden, amit tehetek, hogy próbálok erős teljesítményt nyújtani, hogy lehetőségem legyen a jövőben. Ez az egyetlen dolog, amit tehetek most, hogy tisztázódtak a dolgok.”

„Nem igazán akarok erre gondolni többé. Amennyire csak tudok, teljesítenem kell az AlphaTaurinál. Boldog vagyok itt, és erre a hétvégére fókuszálok, próbálom a lehető legjobb eredményt elérni a csapattal.”

Gasly azt mondja, már jó ideje tudott arról, hogy nincs versenyben a Red Bull üléséről.

Hirdetés

„Megvan a saját stratégiájuk, rajtuk múlik. Ha jobb választ akartok, akkor egyenesen őket kell megkérdezni” – mondta a francia tehetség.

„Ami engem illet, számomra már korábban világossá tették, hogy itt folytatom, és nem vagyok csalódott. Nagyszerű szinten teljesítek, meg tudom mutatni, ami bennem van. Meg tudom mutatni a sebességem, a tudásom. Mivel 24 éves vagyok, a célom a Forma-1-ben természetesen az, hogy az élen harcoljak, és bajnoki címekért küzdjek.”

„De jelenleg jól kell teljesítenem, a lehető legjobb munkát kell végeznem annál a csapatnál, ahol most vagyok. Szóval nem vagyok csalódott, nagyon örülök, hogy még egy évig az AlphaTaurinál folytathatom, és továbbra is a tőlem telhető legjobbat nyújtom a csapatnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!