Portugál Nagydíj
Hungaroring (HUN) 1st June 2018. BMW M Motorsport, DTM, Round 3, Alessandro Zanardi (ITA), BMW works driver and BMW brand ambassador
Fotó: BMW Motorsport

Másodszor is megműtötték Zanardit

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Másodszor is megműtötték Zanardit

Másodszor is megműtötték a másfél hete súlyos közúti balesetet szenvedett Alex Zanardit.

A korábbi CART-bajnok, négyszeres paralimpiai bajnok és Forma-1-es versenyző még június 18-án, Olaszországban szenvedett balesetet kézzel hajtható triciklijével, amikor a szemközti sávba átsodródva egy teherautóval ütközött.

Zanardit súlyos fej- és arcsérülésekkel vitték kórházba mentőhelikopterrel, és még aznap este megműtötték – állapota a legutóbbi közlés szerint súlyos, de stabil. A kórház a család kérésére napokig nem adott tájékoztatást a versenyző állapotáról, nemrég azonban másodszor is megoperálták, az intézmény pedig ezt követően adott ki közleményt.

Ebben azt írják, az elvégzett CT-vizsgálatok a sportoló állapotának változását mutatta, mely miatt „szükségessé vált egy második idegsebészeti beavatkozás”.

A két és fél órán át tartó operáció után Zanardit ismét a kórház intenzív osztályár szállították, ahol továbbra is mélyaltatásban tartják.

„A végrehajtott beavatkozás egy olyan lépést jelent, melyre az orvosi csapat számított” – mondta Roberto Gusinu egészségügyi igazgató. „Szakembereink napról napra értékelik a helyzet alakulását.”

A kórház tájékoztatása szerint neurológiai szempontból Zanardi állapota továbbra is „súlyos”, a prognózist bizalmasan kezelik az orvosok a család kérésére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!