Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Massa a gumikkal küszködött Abu Dhabiban

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Massa a gumikkal küszködött Abu Dhabiban

Nehezen alakult a hétvégi Abu Dhabi Nagydíj a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa számára, aki főként a Pirelli keményebb keverékű abroncsait, valamint a csapat új fejlesztésű vezetőszárnyát okolja.


Nehezen alakult a hétvégi Abu Dhabi Nagydíj a Ferrari brazil versenyzője, Felipe Massa számára, aki főként a Pirelli keményebb keverékű abroncsait, valamint a csapat új fejlesztésű vezetőszárnyát okolja.

Massa a pénteki szabadedzések után kényszerült rá arra, hogy a hétvége további részében a régebbi specifikációjú első terelőszárnyát használja, mivel az új elemmel ismét nem várt problémák adódtak a Yas Marina versenypálya hosszú egyenesében.

A brazil elárulta, amellett, hogy emiatt autója veszített a teljesítményéből, a szituáció azért sem segített, mert a vasárnapi versenyen rendkívül nehéz volt vezetnie a közepes keverékű abroncsokon – mely miatt egyébként a futam során egyszer meg is pördült.

Massa emiatt minden esélyét elveszítette arra, hogy a negyedik helyért szálljon harcba a red bullos Mark Webberrel.

„A legnagyobb problémák a keményebb gumik okozták, ez volt a legkomolyabb gondom az egész futam alatt” – mondta csalódottan a Ferrari versenyzője.

„A lágy gumikkal elég jó volt a tempóm a többiekhez viszonyítva, folyamatosan harcolni tudtam velük, de ahogy felraktam a keményebb abroncsokat, egyből nehéz dolgom lett. A gumik nem működtek, bár utána is nagyon keményen nyomtam, csak hogy kiderüljön, Mark előtt tudok-e maradni. Aztán egy kissé erősen léptem a fékre, elveszítettem az autó hátulját, és nem tudtam a pályán maradni.”

A szárnyproblémákkal kapcsolatban Massa hozzátette: „Kipróbáltam az első szárnyat pénteken, és túlságosan rázkódott. Mindkettő, amit kipróbáltam, szóval nem tudtam használni az új fejlesztést, ez pedig nagy probléma volt, mert sokat veszítettem a teljesítményből a másik autóhoz képest. Ráadásul a versenyen tapasztalt problémákban is szerepet játszott.”

„Mindenestre már alig várom a brazíliai versenyt, remélem, olyan autó áll majd rendelkezésemre, melynek minden eleme a lehető legjobb lesz. Megpróbálok jobb versenyhétvégét összehozni a szezonzárón.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!