Friss hírek

Massa: Pereznek tanulnia kell az esetből

Felipe Massa úgy gondolja, hogy Sergio Pereznek meg kellene tanulnia elfogadni és vállalni a felelősséget saját hibáiért, hogy elkerülje azt a fajta rossz megítélést, ami Romain Grosjeanra ragadt még 2011-ben, mikor számos balesetet okozott.


Felipe Massa úgy gondolja, hogy Sergio Pereznek meg kellene tanulnia elfogadni és vállalni a felelősséget saját hibáiért, hogy elkerülje azt a fajta rossz megítélést, ami Romain Grosjeanra ragadt még 2011-ben, mikor számos balesetet okozott.

Massa és Perez a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíj utolsó körében ütközött össze, miközben előkelő helyen haladtak. A sportfelügyelők úgy ítélték meg, hogy a Force India mexikói pilótája hibázott, így rajtbüntetésre ítélték, jóllehet egyesek szerint a Williams brazilja volt a hibás az ütközésért, amely mindkettejük versenyének végét jelentette.

Perez később elmondta, hogy nem fogadja el az FIA döntését, mert úgy érzi, nem tett semmi rosszat – miközben a szövetség már jelezte, hogy megvizsgálják péntek reggel, hogy valóban jogos-e a mexikói pilóta büntetése, miután a Force India újabb bizonyítékokat mutatott be, melyek állítólag azt erősítik meg, hogy versenyzőjük nem húzott rá ellenfelére.

Massa viszont úgy véli, hogy Pereznek be kellene ismernie hibáját, hogy elkerülje azt, ami 2011-ben Grosjeannal történt, akinek a hírneve igencsak csorbult, ráadásul egy versenytől el is tiltották, miután rajtbalesetet okozott a Belga Nagydíjon.

„A legjobb esély számára, ha elfogadja” – mondta Massa az Osztrák Nagydíj előtt. „Láthattuk egy másik versenyző példáján, hogy nagy bajba került a múltban, sőt egy versenyt ki is kellett hagynia, amiért balesetet okozott Spában, de tanult belőle.”

„Ebből Pereznek is tanulnia kellene. Ha én hibáznék, én lennék az első, aki azt mondaná, hogy az én hibám volt és elnézést kérek érte, ahogy azt eddig is tettem a múltban, mikor hibáztam.”

„Az emberek azonban másképpen gondolkodnak, így nagyon sajnálom, de bízom abban, hogy tanulóképes. Máskülönben több büntetésre számíthat a jövőben.”

„Nagyon csalódott voltam miatta a kórházban. Mondtam neki, hogy ez nagyon veszélyes volt és tanulnia kellene ebből, de ő egyszerűen elfordult és tovább ment.”

Massa azt is elmondta, hogy készen áll tisztázni a nézeteltérést közte és Perez között, ha a mexikói hajlandó vele beszélni.

„Én készen állok, nincs vele semmi problémám, ahogy senkivel sincs, de nem tettem semmi rosszat. Őt tett, és számára is veszélyes volt ez a húzás” – magyarázta a brazil.

Perez csütörtökön elmondta, hogy bízik abban, hogy az új bizonyítékok tisztázzák, és kiderült, hogy nincsen miért bocsánatot kérnie.

„Felipe egy remek srác, megvan a maga véleménye” – mondta. „Nekem is megvan a sajátom, és le kell ülnünk, de pénteken lesz lehetőségünk az FIA előtt újra megvizsgálni az esetet, és bízom abban, hogy a bizonyítékok alapján kiderül, hogy nem tettem semmi rosszat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!