Haas
Fotó: McLaren
Autodromo Hermanos Rodriguez, Mexico City, Mexico. Friday 27 October 2017. Fernando Alonso, McLaren MCL32 Honda. Photo: Andrew Hone/McLaren ref: Digital Image _ONZ0541 Mexican GP 2017

McLaren: Jobban működtek a fejlesztések, mint vártuk!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

McLaren: Jobban működtek a fejlesztések, mint vártuk!

A McLaren Forma-1-es csapatánál azt mondják, legutóbbi fejlesztéseik még a vártnál is jobban működtek a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon.

A brit istálló Fernando Alons segédletével már Austinban is pályára vitte új első szárnyát, mely része annak a koncepciónak, mellyel a McLaren harcba szeretne szállni a 2018-as évadban.

A spanyol versenyző akkor úgy nyilatkozott, nagy előrelépést jelentenek az újítások, a mexikói időmérőn pedig mindez a pályán is megerősítést nyert, Alonso ugyanis a leggyorsabb tudott lenni a pálya középső szektorában a Q1-ben.

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier elismerte, kellemes meglepetés volt a tempójuk.

„Fogalmazzunk úgy, hogy egy kicsit jobb volt, mint vártuk” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„Meglepetés volt. Nem számítottunk arra, hogy ilyen versenyképes lesz. A teljes csomag, amit Fernando autóján bevetettünk múlt hétvégén, úgy tűnik, egy kicsit többet nyújt, mint vártuk. Ez pedig jó hír. Remélhetőleg Brazíliában már Stoffel [Vandoorne] autójára is felkerülnek ezek az újítások.”

„Ráadásul remek referenciaként is szolgál az újítás, mert része a jövő évi autónak, és jó tudni, hol is állunk, és mire vagyunk képesek.”

Alonso egyébként a mexikói verseny után azt mondta, bebizonyosodott, hogy a motort leszámítva a McLarené a legjobb autó a mezőnyben. Boullier viszont egy kicsit óvatosabban fogalmazott.

„Ha olyan kaliberű versenyző vagy, mint Fernando, és ilyen elismerően beszélsz a kasztniról, az büszkeséggel tölti el a csapatot, és nyilván én is büszke vagyok arra, amit elértünk.”

„De azt gondolom, minden verseny más egy kicsit. Az autók karakterisztikája is más a mi versenygépünk, és például a Red Bull esetében. Tudjuk, mik a gyengeségeink a Red Bull autójához képest, és biztos vagyok benne, hogy ők is tudják, mik az ő gyengeségeik.”

„Ez azt jelenti, hogy van még tennivalónk. És mivel 3 éve teljesen új koncepció mentén indultunk el az autót illetően, óriási eredmény az, hogy felzárkóztunk a topcsapatokhoz.”

Alonso autóján kiválóan működtek az új elemek:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!