Friss hírek

McLaren: Norris csak erősebbé válik a hétvégén történtektől

Csak erősebbé fog válni Lando Norris és a McLaren Forma-1-es csapata a hétvégi Orosz Nagydíj kiábrándító eseményeitől – ezt mondja az istállót vezető Andreas Seidl.

Norris pazar hétvégég teljesített Szocsiban, hiszen az időmérőn a nehéz körülmények közepette megszerezte a rajtelsőséget, vasárnap pedig magabiztosan haladt a győzelem felé. A hajrában leszakadó esőben azonban rossz döntést hozott, a pályán maradt a slick abroncsokkal, ami miatt elúszott az első hely.

A fiatal brit pilóta érthető módon le volt sújtva a történtek után, főnöke, Andreas Seidl viszont biztos benne, tanulni fognak ebből a hétvégéből.

„Azt gondolom, a történtek csak erősebbé teszik őt és a csapatot, mert az ilyen pillanatokból lehet a legtöbbet tanulni” – mondta Seidl.

„Mindig könnyebb, ha minden a tervek szerint megy. Nagyon kiábrándító egy ilyen pillanat, de egy lehetőség is a tanulásra, illetve arra, hogy legközelebb csapatként jobban dolgozzunk Landóval.”

„Ez is része ennek a sportnak. Nincs másképp, mint a juniorkategóriákban, ahol szintén történnek hasonló dolgok, és vannak nagy csalódások. Főleg, hogy annyira közel volt valami nagy dolog eléréséhez…”

„De azt gondolom, kellően tapasztalt, akárcsak a csapat ahhoz, hogy erősebbé váljon ettől.”

A McLarennél a futam után is elismerték, nem kellett volna hagyniuk, hogy Norris a pályán maradjon slick gumikkal, Seidl mégis azt mondja, nem rágódik a történteken.

„Én az a srác vagyok, aki nem fecsérli az energiáját arra, hogy mi lett volna, ha… A tényeket kell nézni, el kell végezni az elemzéseket, hogy mit csinálhattunk volna jobban, és aztán újra neki kell ugrani” – magyarázta Seidl.

„Csalódott, mi is csalódottak vagyunk a végeredmény miatt, az utolsó 3 kör miatt. De a frusztráció, a csalódottság nem visz előre.”

A szakember azt mondja, mindig is tudta, hogy a McLaren előretörése során lesznek akadályok, ám ezek hosszú távon csak a javukra válnak.

„Része ennek az utazásnak, hogy el kell fogadni, nem mindig felfelé visz az út. Ez teljesen normális a sportban. Vannak ilyen napok, amik rendkívül kiábrándítóak. Ugyanakkor ez is egy lehetőség arra, hogy alázatosak maradjunk, és két lábbal a földön járjunk.”

„Ami fontos, hogy továbbra is tiszteljük az ellenfeleinket, és tanuljunk. Nagyon-nagyon elégedett vagyok azzal, amit a csapattól látok, és bízom benne, hogy minden adott ebben az utazásban, és újra abban a helyzetben lehetünk, hogy rendszeresen harcoljunk a Red Bull-lal és a Mercedesszel.”

„Nyilván nagyszerű dolog látni alkalmanként, függően a pályától is, hogy a pole pozíciókért, vagy a győzelemért harcolhatunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!