Meghalt Ken Block, a YouTube-sztár raliversenyző - F1VILÁG.HU

Meghalt Ken Block, a YouTube-sztár raliversenyző

HIRDETÉS
Tragikus balesetben hétfőn életét veszítette Ken Block raliversenyző, aki hazánkban főleg elképesztően látványos YouTube-videóival vált ismertté.
Ken Block (USA) seen during the FIA World Rallycross Championship 2017 in Cape Town, South Africa on November 11, 2017 // Jaanus Ree / Red Bull Content Pool // SI201711110472 // Usage for editorial use only //

Az amerikai versenyző 55 éves korában egy hómobil-balesetben veszítette életét Utah-ban. A baleset körülményeinek tisztázása még folyik, a Wasatch Megyei Sheriff Hivatala azonban közleményt adott ki, ebből az derül ki, hogy Block egy meredek emelkedőn akart felmenni hómobiljával, ám az felemelkedett, és maga alá gyűrte a versenyzőt.

Block állítólag egy csoport tagjaként volt jelen a helyszínen, ám amikor a baleset történt, akkor egyedül volt. Sérüléseibe a helyszínen belehalt. Feleségét, Lucyt, és három gyermekét hagyta maga után.

Ken Block még 2005-ben kezdett el ralizni az Egyesült Államokban: kezdetben a Rally America sorozatban szerepelt, de elindult a rali-világbajnokságon (WRC) is. Európában viszont főleg azokkal a videókkal vált ismertté, melyeket a legnépszerűbb videómegosztó portálra, a YouTube-ra töltött fel rendszeresen – ezekben elképesztő helyeken, elképesztő mutatványokkal szórakoztatta az autósport szerelmeseit, az első, 2008-ban bemutatott epizód óta több mint 500 milliós megtekintést ért el a platformon.

Halálhírére kedd reggel a Forma-1 2009-es bajnoka, Jenson Button is reagált a Twitteren.

„Sokkolt Ken Block halála. Elképesztő tehetség, aki rengeteget tett a sportunkért. Igazi látnok volt egyedi stílusával és elragadó mosolyával” – írta a brit pilóta. „Sportágunk az egyik legjobbját veszítette ma el, ám mindenekelőtt egy nagyszerű embert.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!