Megvolt Binotto utolsó munkanapja a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Megvolt Binotto utolsó munkanapja a Ferrarinál

HIRDETÉS
Szerdán utolsó munkanapját töltötte a Ferrari maranellói gyárában a leköszönő csapatfőnök, Mattia Binotto. Utódja, Frederic Vasseur időközben már megejtette első látogatását az olasz istállónál.
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.

Binotto közel 28 év után távozik a patinás csapattól, azt pedig nemrég jelentette be a Scuderia, hogy helyére az Alfa Romeótól érkező Fred Vasseur kerül majd. Binotto egészen mostanáig aktívan tevékenykedett a maranellói központban, igyekezett felkészíteni a csapatot a 2023-as év kihívásaira.

Az 53 esztendős szakember szerdán töltötte utolsó munkanapját a Ferrarinál, hétfőn pedig már megjelent a gyárban utódja, Vasseur is, akit a maranellóiak sportigazgatója, Laurent Mekies kísért körbe. A francia szakember a keddi napot is a Ferrarinál töltötte, az új csapatfőnök pedig megismerkedett a vállalat felső vezetőivel is. Vasseur hivatalosan január 9-én áll majd munkába a Ferrarinál.

Olasz sajtóhírek szerint egyébként a Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna a jövőben aktívabban részt kíván venni az F1-es istálló életében, ő lesz Vasseur közvetlen felettese is. A csapatfőnök-váltásban egyébként Vigna személyesen is érintett volt.

A Ferrari idén másodikként zárta a konstruktőri bajnokságot, 2023-ban pedig változatlan felállással, a Charles Leclerc – Carlos Sainz kettőssel áll rajthoz a Forma-1-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!