Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Mercedes: Egy kicsit vakon megyünk a versenyre

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke örül, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas rajtolhat az első rajtsorból az F1-es Toszkán Nagydíjon, ám izgalmas versenyre számít úgy, hogy a Red Bullok rajtolnak mögülük, és számos bizonytalan tényező övezi a versenyt.

Az időmérő edzés utolsó etapjának végén Esteban Ocon forgott meg a pályán, emiatt sárga zászló lépett érvénybe – a jelzés miatt több versenyzőnek, köztük Valtteri Bottasnak is el kellett vennie a gázt, így nem volt esélye arra, hogy megküzdjön csapattársával, Lewis Hamiltonnal a pole pozícióért. 

„Ez egy kicsit keserű dolog számunkra természetesen” – nyilatkozta a csapatfőnök, Toto Wolff a Q3-ban történtekkel kapcsolatban, és egy kis önkritikát is gyakorolt. „Túl lassú kivezető köröket teljesítettünk, ezért két versenyző megelőzte Valtterit. Ez mutatja, hogy egészen a sor elején kell lenni, hogy jobban tudjuk az ilyen helyzeteket menedzselni, mert ilyesmi mindig újra megtörténhet.”

Wolff azonban hozzátette, összességében örül a végeredménynek, hogy csapata megszerezte az első rajtsort – azonban a futam még tartogathat meglepetéseket számukra is. 

Az első és a második hellyel nagyon elégedett vagyok. A pálya gyors, gördülékeny, és a harmadik szabadedzés látványos volt, ahogy vártuk is. Minden adott egy izgalmas versenyhez: mindkét Red Bull Racing-versenyző mögöttünk van, és nagyszerű, hogy a Ferrari az 1000. nagydíján ott van az egyik autójával az 5. helyen.”

Egy kicsit vakon megyünk a versenyre, mert ez egy teljesen új pálya a Forma-1 számára. A versenyszimulációink nem tartottak olyan sokáig a szabadedzéseken, ezért van még néhány kérdőjel. Meglátjuk, meddig tartanak a gumik, és hogy egy vagy két kiállás lesz-e. Van néhány stratégiai opció, és érdekes lesz látni, hogy hogyan zajlik majd mindez. Ezért már előre örülök egy jó versenynek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!