Friss hírek

Mercedes: Kihívást jelent a „delfinezés” leküzdése

A bahreini teszt második napján is két versenyzővel dolgozott a Mercedes csapata: délelőtt George Russell, délután Lewis Hamilton volt szolgálatban. Az istálló eredményes napot zárt, a W13-as versenyautó pedig megbízhatóan teljesített.

Russell 67, Hamilton pedig 47 körrel zárta az utolsó előtti előszezoni tesztnapot, így a Mercedes újabb 616 km-t tett meg a 2022-es versenyautóval.

Russell egy teljes versenytávot teljesített, a W13-as versenyteljesítményére fókuszált, miközben Hamilton a különféle beállításokat próbálgatta, illetve időmérős gumiteszteket végzett.

Hirdetés
 

Andrew Shovlin, a Mercedes mérnökigazgatója elárulta, elégedettek az elvégzett munkával, a „delfinezés” jelenségére ugyanakkor kétségkívül kihívást jelent megoldást találni.

„Sűrű nap volt, dolgoztunk kevés és sok üzemanyaggal egyaránt, miközben folytattuk az új autó, illetve a gumik kiismerését” – mondta a szakember. „Számos beállításvariációt feltérképeztünk, hogy megpróbáljunk javítani a „delfinezés” jelenségén, van néhány irány, amellyel kapcsolatban sikerült is fejlődni, de kétségkívül kihívást jelent megtalálni az egyensúlyt a „delfinezés” és a teljesítmény között.”

„Hasonló programot tervezünk szombatra is, de Lewis több üzemanyaggal dolgozik majd, George pedig kevés üzemanyaggal. Még rengeteg munka vár ránk, de az autó megbízható, ami segített bennünket abban, hogy sok kört megtegyünk, és teljesítsük a programunkat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!