Mick Schumacher: Heteken belül eldől a jövőm - F1VILÁG.HU

Mick Schumacher: Heteken belül eldől a jövőm

Hamarosan kiderül, mik a tervei a következő szezonra Mick Schumachernek, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, aki jelenleg a Formula-2-ben versenyez.

Mick Schumacher jelenleg az F2-es bajnokság 11. helyét foglalja el: a 20 éves versenyző a Hungaroringen szerezte meg első győzelmét a sorozatban a Prema csapat színeiben. 

Schumacher jelenleg a Ferrari versenyzői akadémiájának is tagja, az idei szezonban ráadásul lehetőséget kapott arra is, hogy a csapat versenygépét tesztelhesse. Egyelőre kérdés, hogy a német versenyző mikor juthat fel a Forma-1-be, azonban középtávon határozottan ez a célja. 

A 20 éves pilóta elmondta, néhány héten belül többet fog tudni a következő szezonjával kapcsolatban: 

Valószínűleg a következő hetekben kiderülnek a dolgok. Még semmi nincs letárgyalva. Úgy gondolom, hogy várnunk kell, hogy hogyan alakulnak a következő versenyek, aztán majd biztosra mondhatjuk, hogy mi fog történni jövőre.”

A kérdésre, mi jelentette a legnagyobb kihívást az első F2-es szezonja során, Schumacher így válaszolt: 

„A gumikezelés. Ez volt az első alkalom idén, hogy ezzel foglalkoznunk kellett. Volt sok új dolog, ami kellemes meglepetés volt számomra, például a sebesség. Monzában 320-330 km/h-val mentünk szélárnyékban, ez sokkal gyorsabb, mint a Formula-3-ban.”

Schumacher a Ferrari F1-es versenyzőivel egyébként tartja a kapcsolatot, elmondása szerint Leclerckel és Vettellel is szokott beszélgetni. 

Charles-lal többet beszélek privát dolgokról, de ő természetesen minden sorozatot végigcsinált, ahol én is versenyeztem, és a Forma-2-ben a Premánál is ott volt. De Sebastiannal a német nyelv miatt kicsit könnyebb azokat a pontokat átbeszélni, amelyek fontosak számomra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!