Hivatalos: Schumacher jövőre bemutatkozik a Forma-1-ben! - F1VILÁG.HU

Hivatalos: Schumacher jövőre bemutatkozik a Forma-1-ben!

HIRDETÉS
2021-ben bemutatkozhat a Forma-1-ben Mick Schumacher! A német versenyző a várakozásoknak megfelelően a Haas csapatával debütál majd a száguldó cirkuszban.
SCHUMACHER Mick (ger), Alfa Romeo Racing ORLEN C39, portrait during the Formula 1 Aramco Grosser Preis Der Eifel 2020, Eifel Grand Prix, from October 9 to 11, 2020 on the Nürburgring, in Nürburg, Germany - Photo Xavi Bonilla / DPPI

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia jelenleg élen áll a Forma-2-es sorozat összetett pontversenyében, hétvégén, Bahreinben pedig meg is nyerheti a széria bajnoki címét.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke viszont már múlt héten úgy nyilatkozott, az, hogy milyen versenyzőpárossal vágnak neki a 2021-es szezonnak, nem függ az F2-es bajnokság végeredményétől.

Ennek megfelelően a Haas már kedden bejelentette, egyik autóját a szintén Forma-2-ben versenyző Nikita Mazepin kapja majd.

Szinte borítékolható volt, hogy a csapat másik versenygépét Mick Schumacher kapja meg, aki idén második F2-es szezonját teljesíti, és lenyűgöző formát mutat.

A Haas végül szerda délelőtt jelentette be, a 22 esztendős versenyzőnek 2021-ben lehetőséget adnak a Forma-1-es debütálásra: Mick Schumacher így 30 évvel édesapja, Michael bemutatkozása után csatlakozhat a Forma-1-es mezőnyhöz.

„Nagy örömömre szolgál, hogy bejelenthetjük Mick Schumachert a következő idényre, és alig várom, hogy üdvözöljem őt a csapatnál” – mondta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke.

„A Forma-2-es bajnokság régóta remek platformként szolgál arra, hogy a fiatal tehetségek megmutassák bizonyítványukat, és az idei szezon kétségkívül az egyik legerősebb az elmúlt éveket figyelembe véve. Mick versenyeket nyert, dobogós eredményeket szerzett és kivételes tehetségek ellen jeleskedett 2020-ban.”

„Meggyőződésem, hogy teljesítményével kiérdemelte a Forma-1-es debütálását. Nagy lehetőség áll előttünk, hiszen megfelelően kiértékelhetünk egy új versenyzőt 2021-ben, hiszen jól ismerjük már a rendelkezésünkre álló csomagot.”

Hirdetés

Schumacher 2019-ben lett a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, és ugyanebben az évben a Prema Powerteam színeiben debütált a Forma-2-ben, mely csapattal idén megnyerheti a bajnoki címet. Tavaly áprilisban a Ferrari és az Alfa Romeo csapatával is tesztelhetett már a Forma-1-ben.

„Hihetetlenül boldoggá tesz az, hogy jövőre ott lehetek a Forma-1-es rajtrácson, egyszerűen nem jutok szóhoz” – mondta a fiatal német pilóta.

„Szeretnék köszönetet mondani a Haas F1-es csapatának, a Scuderia Ferrarinak és a Ferrari versenyzői akadémiának a belém vetett bizalomért. És szeretném kifejezni szeretetemet a szüleim felé – tudom, hogy nekik köszönhetek mindent! Mindig hittem, hogy valóra válthatom az álmomat, és Forma-1-es versenyző lehetek.”

„Óriási köszönet a nagyszerű rajongóknak is, akik támogattak engem pályafutásom során. Mindent beleadok, mint mindig, és alig várom már, hogy elkezdődjön velük és a Haasszal ez az utazás.”

Mick Schumacher az Abu Dhabi Nagydíj nyitóedzésén már vezetheti is a Haas autóját, és természetesen a december 15-i fiatalok tesztjén is lehetőséget kap a csapattól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!