Friss hírek

Hivatalos: Mazepin lesz a Haas egyik versenyzője jövőre!

Nikita Mazepin lesz a Haas Forma-1-es csapatának egyik versenyzője 2021-ben – jelentette be az amerikai istálló. Csapattársa jó eséllyel Mick Schumacher lesz, bár ezt egyelőre nem erősítette meg a csapat.

Mazepin jelenleg a 3. helyet foglalja el a Forma-2-es sorozat összetett pontversenyében: az orosz pilóta második évét teljesíti a Forma-1 előszobájának számító szériában, idén pedig Silverstone-ban és Mugellóban is győzni tudott, emellett pedig még négy alkalommal állt dobogón.

Már jó ideje lehetett arról hallani, a 21 esztendős versenyző a Haas csapatától kaphat lehetőséget 2021-ben, ezt pedig kedden be is jelentette a csapat.

„Nagyon örülök, hogy Nikita Mazepin a Haas csapatánál fog versenyezni a következő szezonban” – mondta Günther Steiner, az istálló csapatfőnöke.

„Nikita erős második idényt produkált a Forma-1-ben határozott győzelmeivel és néhány dobogójával. Érettebb versenyzővé vált, miközben küzdötte fel magát a juniorsorozatokban – legutóbb a GP3-ban, ahol 2018-ban a második helyen zárt, és nyilván a Forma-2-ben az elmúlt két évben.”

„Izgatottan várom, mire lesz majd képes a Forma-1-ben. Mivel a jövő évi bajnokság 23 futamos lesz, bőven lesz lehetősége megtanulni a GP-versenyzés csínját-bínját.”

Mazepin azt mondja, nagyon hálás a Haasnak a belé vetett bizalomért.

„Azzal, hogy Forma-1-es versenyző leszek, egy álmom válik valóra” – fogalmazott a fiatal orosz pilóta.

„Nagyra értékelem Gene Haas, Günther Steiner és a csapat bizalmát. Lehetőséget adnak egy fiatal versenyzőnek, és ezért hálás vagyok. Alig várom már, hogy elkezdődjön a kapcsolatunk úgy a pályán, mint azon kívül, és természetesen az erős Forma-2-es idény után szeretném továbbra is megmutatni, mire vagyok képes.”

Mazepin csapattára szinte biztosan Mick Schumacher lesz 2021-ben, ezt azonban még nem jelentette be a Haas csapata. A német tehetség a hétvégén, Bahreinben bebiztosíthatja Forma-2-es bajnoki címét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!